Regn hindrar inte oss!

Idag hade jag planerat en långtur i skogen eftersom det är lördag. Men hela förmiddagen regnade det så vi höll oss inne, efter en sen lunch var det uppehåll så då passade vi på att sticka till skogs. En knapp timme var det uppehåll, sedan regnade det resten av tiden (vi var ute drygt 3½ timme), vilket var okej om det inte vore för att jag blev plågsamt medveten om att mina byxor och kängor behöver impregneras... Vi hade en bra promenad, Zsandor var lös mesta tiden och sprang runt och nosade överallt. Tyvärr gjorde han något dumt, han har kanske varit för mycket i skogen och blivit förvildad eller något... han dök nämligen på en orre eller tjäderhona som satt och ruvade, han som aldrig bryr sig om fåglar. Hon flög bort men Zsandor norpade två ägg och käkade upp dem innan jag hann stoppa honom. Som tur är så var det inga ungar i äggen utan bara gulan, men ändå. Det kanske skulle blivit ungar av det? Jag vet inte, eller lägger skogshöns ägg som är obefruktade som vanliga höns gör?
Väl hemma var vi ganska blöta, framförallt Zsandor var som en dränkt katt och var noga med att torka sig på mattan och grävde sedan ner sig i sitt fluffiga täcke.






Zsandor vid Lomtjärnen


Lomtjärn


I torsdags var vi också ute en ganska lång tur, tre timmar orkade jag med efter jobbet. Vi hade faktiskt lite sol av och till. Zsandor sprang upp i skogen och skällde på något stort djur, jag trodde först att det var en björn eftersom den flåsade väldigt högt sådär som björnar kan göra när de är irriterade, men såg inget då. Idag när vi var där igen så kollade jag och hittade bara älgspår så det var med största sannolikhet en älg och inte björn, lite besviken blev jag men lättad förstås.


Zsandor vid Stora Ålsjön


Stora Ålsjön


Zsandor stirrar på något i Lilla Ålsjön


Hittat något att gräva efter

Lite halt på tassen

Nu ligger jag efter igen med skrivandet, men det är som det är. Är hellre ute med Zsandor på kvällarna än att sitta vid datorn, och helgerna går alldeles för fort. Förra veckan var det lite halvdåligt väder så det blev inte lika mycket skogsturer som vanligt, dessutom gjorde Zsandor illa tassen på onsdagen så han hoppar på tre ben av och till (mest när han inte får som han vill).
I helgen var vi hemma i Fresta, matte hade mycket annat att göra så vi var faktiskt inte ute i "vår" skog nånting, vi gick nån timme på lördagkvällen i närmaste skogen och några kortare prommisar bara. På söndagen packade jag in hundarna i bilen och hämtade Patrick (Zsandor blev såklart superlycklig över att träffa honom), och sen åkte vi till Sigtuna och promenerade på strandpromenaden 1½ timme, sen satt vi i Patricks trädgård och åt pizza.
Idag var matte jättetrött så vi tillbringade kvällen med att gosa i soffan, var bara ute 40 min.


Njuter i solen vid Bångtjärn


Måste svalka sig lite


Kikar på båtar i Sigtuna


Vovvarna plaskar lite i Mälaren


Puss-attack!


Sötis solar


Mini-My är trött


Lite fika innan vi åker hem till Smedjebacken igen

RSS 2.0