Tiden går...

Oj vad längesen det var jag skrev sist! Men det beror som tur är på att det har varit fullt upp av roliga aktiviteter på helgerna, och skogsturer på kvällarna. Tyvärr börjar det ju bli mörkt tidigt på kvällarna nu så att vara ute ett par timmar efter jobbet är det snart slut med, än så länge kan man vara ute till strax efter sju, men om några dagar går det väl bara till halv sju. Ska köpa en pannlampa att ha med ut, så det inte blir någon brådska på hemvägen i alla fall. Det som är bra är grusvägarna som det myllrar av här, man kan gå i skogen eller på nån liten stig, men sen ta en grusväg hemåt och då är det okej om det är mörkt, även om det såklart kan vara lite läskigt ändå för alla djur som börjar röra sig i skymningen.
Så vad har hänt de senaste veckorna? Jo förrförra helgen var mamma, pappa och My på besök hos oss i Smedjebacken. Men dagen började med en tur ut till Ludvika Brukshundsklubb, min kollega Siv hade nämligen tipsat om hundpromenader som anordnas där. Jag och Siv hade gått en koppelpromenad med våra hundar tidigare den veckan, hon har en stor grand danois-hane vid namn Midas så det var bra träning för Zsandor, som skötte sig alldeles utmärkt. Han var så avslappnad att han faktiskt la sig ner och rullade på gräset! Så på lördagen åkte jag ut till Brukshundklubben och mötte upp Siv där, vi uppehöll oss drygt en timme på träningsplanen där det tränades individuellt och sedan gemensamt inför en utställning. Zsandor hade fullt upp bara av att ta in alla intryck, jag ställde inga krav på honom annat än att vara där och efter en stund när han började slappna av så tränade vi lite lätt. Jag trodde väl inte att det skulle ta så hårt på Zsandor bara av att vara bland andra hundar sådär, det är ju lite speciell miljö på klubben, hundar som skäller, springer, ägare som berömmer, ropar och tyvärr även ryter och skäller på sina hundar. Zsandor tyckte det var väldigt jobbigt att vara där, han ville helst gå tillbaka till tryggheten i bilen, men efter ett tag låg han bredvid mig på gräset i den varma solen och brydde sig inte längre om allt som hände runtomkring, jättebra träning med andra ord! Det blir ju inte så mycket socialiseringsträning nuförtiden, i vardagen har vi inte många hundmöten, så sånt här behövs verkligen! På hemvägen somnade Zsandor i bilen och var sedan väldigt nöjd att ligga i solen på balkongen ett tag...

... tills Mysan och co klampade in. Vi gick en promenad ner till Söppenmyren, var ute i 3½ timme så Zsandor var rejält trött efteråt! På söndagen åkte vi ut till Gessberg och gick rundan runt Dammsjön, tre timmar blev det denna dag.


Zsandor gillar får och fåren gillar honom


Mamma, pappa och My i Gessberg


My är lycklig!


Zsandor i solen

Förra helgen var vi uppe i Övik där matte skulle hämta hem sina sista grejer. Vi bodde på hotell och lördagen tillbringades på Skagsudde där vi vandrade runt på klipporna vid havet i ca tre timmar. Det var molnigt men väldigt varmt, och Zsandor var nog lika lycklig som jag över att få vara där!


Zsandor trivs på klipporna vid havet!


Vilar en stund vid grillplatsen


Matte och Zsandor i Skeppsmaln

På hemvägen på söndagen stannade vi till i Klampenborg utanför Sundsvall, ett jättevackert naturreservat ute på en ö med stora gräsmattor, massor av vackra höstiga lövträd och såklart även där fina klippor att sitta på. Vi blev där ca 1½ timme så det blev sent innan vi var hemma på söndagskvällen.

I onsdags efter jobbet åkte vi hem till Fresta, matte hade tagit ledigt torsdag och fredag. I torsdags var matte ute och shoppade på dagen, men på eftermiddagen var vi såklart ute i Frestaskogen, men det blev bara två timmar. I fredags var vi också ute ca två timmar, sen låg Zsandor ute i trädgården och solade två timmar till medan matte fixade iordning inför kryssning med jobbet. Mattes föräldrar fick vara hundvakt medan matte var ute på galej, men det var bara ett dygn så det kändes okej. Gillar inte att vara ifrån honom, men när han är hos mamma och pappa vet jag i alla fall att han har det bra och de känner honom så det brukar inte vara några problem. Själv är han nog rätt nöjd, han älskar ju att vara hemma hos dem och skulle nog gärna flytta hem dit på heltid. Så det är nog mest jag som saknar honom...


RSS 2.0