Ny kompis

Äntligen helg! I helgen är vi hemma ensamma bara jag och Zsandor, ska bli skönt med lite lugn och ro efter två helger med full fart. Får ofta frågan om jag inte känner mig ensam de helger jag inte har besök eller åker iväg, men det många inte förstår är att man är ju inte ensam när man har hund... han följer ju efter mig, pratar med mig, gosar, kräver uppmärksamhet och aktivering, precis lagom mycket sällskap när jag känner att jag behöver tid för mig själv och inte orkar med människor.
Vädret ska vara toppen så planeringen är att vara ute i skogen mycket och tillbringa resten av tiden på balkongen. Vi fick en bra start på helgen idag, var ute i drygt 2½ timme efter middagen. Zsandor var lite seg i början men så träffade vi på en hundkompis, Mollie och då kvicknade han till lite efter att ha hejjat lite på henne. Sen väl i skogen hände nåt kul, vi träffade på ett rådjur som bara stod stilla och tittade på oss, verkade inte rädd alls. Vanligtvis vänder de ju och springer och då brukar Zsandor skutta efter en bit och sedan tröttna, men nu blev rådjuret jätteintressant eftersom det bara stod och stirrade på honom, så han satte igång att hoppa upp och ner, morra och småskälla osäkert, han fattade nog inte varför det inte gjorde som det ska göra (enligt honom).



Spanar på rådjuret (fästinghalsbandet på)

Vi var ute på våra vanliga ställen, har hittat ett favoritställe på kvällstid där vi har fin utsikt, kvällssol och allt som behövs. Zsandor sprang runt och grävde ner en stor pinne/stock han hittat, han betedde sig ungefär som att det var en klöv eller nåt men det var det alltså inte. På hemvägen mötte vi en ny kompis till Zsandor, en ung springer/golden/setter-tik som vi sett ute ibland. De busade en lång stund tills Zsandor var så trött att han la sig ner på stigen. Kul att se honom leka på riktigt, det är inte ofta han kommer igång att brottas och tumla runt sådär nuförtiden, oftast blir det några minuters busande och sen tröttnar han men med den här tjejen kunde han nog fortsatt hur länge som helst. Men han slocknade direkt när vi kommit hem.

Några bilder från veckan:


På gräsmattan här utanför


Ovanför Bångtjärnen


Även världens sötaste kan vara ful :-)

Vidriga kräk

Har som vanligt inte hunnit med och anledningen till det är mest att jag inte vill blogga utan bilder, det blir så trist, och det tar tid att lägga in bilderna, fixa dem och lägga upp dem. Ska försöka hinna med lite i helgen men lovar inget. Senaste veckorna har varit som vanligt, en hel del i skogen, lite annat och lite tråk. Som igår och idag, igår tog vi en tråkdag eftersom jag var trött och hade en del att göra och Zsandor var lite halt efter måndagen då vi faktiskt var i skogen tre timmar på kvällen, det var så fint väder. Idag tänkte jag oss ut i skogen men vädret var ostadigt med en del åskmuller så Zsandor ville såklart inte. Blev inte så mycket kul inomhus heller eftersom matte måste göra människosaker (betala räkningar och annat plågsamt).
Och så till rubriken - nej det är faktiskt inte Zsandor jag menar . Så här var det: Zsandor började frenetiskt tvätta sig i baken och jag funderade på om han hade blivit akut magdålig (vilket skulle vara konstigt eftersom vi haft innedagar) men knappt hade jag hunnit tänka att vi borde gå ut innan Zsandor spottar ut nåt på golvet som han sedan testar att tugga på, grimaserar och spottar ut igen. Gissa vad? En stor äcklig jävla fästing! Blää!!! Den hade alltså suttit just under svansen, ovanför analöppningen, typ det enda ställe på honom som jag inte kollar/känner igenom varje dag, och som inte syns om man inte lyfter lite på svansen. Och Zsandor plockar av den helt på egen hand! Han fattar ju såklart inte vad det var men kände väl att det satt nåt där och gör då som har brukar: rycker loss det med tänderna. Och duktiga lilla gubben - han fick bort hela fästingäcklet på en gång! Lite röd där fästingen suttit bara men ingenting kvar som tur var. Den äckliga lilla parasiten fick inte leva många sekunder till kan jag lova... 
Så ja, det är dags att sätta på honom Scalibor-smycket nu. Känns faktiskt inte helt bra, vi har ju varit norrlänningar senaste åren och inte behövt sånt gift, senaste fästinghalsbandet var för fyra år sen. Visserligen är de fantastiskt bra (jag har heller aldrig fått nån fästing sen vi började med dem så det verkar smitta av sig på mig) men lite oroande är det ju eftersom det är giftigt för fisk och vattenlevande organismer, bin, katter och barn... man undrar ju vad det är för gift man får i sig (för jo jag pussar på honom även när han har det på sig) och så sover vi ju oftast i samma säng...


Idag var jag och kollade mitt dåliga knä (slalomolycka för åtta år sen) och läkaren sa direkt att det är korsbandsskada. Ska remitteras till ortopeden men antagligen blir det ingen operation utan sjukgymnastik och så. Han sa i alla fall att jag kan fortsätta gå som vanligt och jag hoppas jag slipper operation för min stora mardröm är ju att bli opererad och sen inte få gå ordentligt på några veckor. Både jag och Zsandor skulle nog förtvina och dö isåfall.

Helg i Fresta

Matte och Zsandor har varit hemma i Fresta över helgen. Det var helt underbart väder så vi har självklart varit ute mycket! I fredags var vi ute i 3½ timme på eftermiddag/kväll, matte hade verkligen saknat vår gamla skog så här på sommaren så det blev en lite längre tur än jag tänkt mig. My haltade lite på hemvägen så det blev nog lite för mycket för henne, men hon tar det rätt lugnt ändå, går mest med mig medan Zsandor är ute på äventyr.

På lördagen var vi ute ett par timmar på förmiddagen, ungefär halva tiden låg vi och myste på en äng, lekte lite och så. Det var så varmt att My nog inte skulle orkat springa så mycket så jag tyckte det var bäst att ta det lugnt. Sen åkte matte iväg till Marie och Rickards nya hus och var barnvakt åt lilla Kristian, hundarna fick vara hemma. På kvällen var vi ute en timme till i skogen, då det blivit lite svalare.

Och igår började vi dagen med en långtur på drygt tre timmar, men även idag blev en ganska lång rast eftersom My behövde vila. Hon är inte så värst gammal, 9 år (inte så gammalt på en så liten hund) men vi funderar på om hennes hjärta kanske inte är det bästa för hon blir lätt flåsig och då blir det förstås mycket värre när det är varmt. Jag borstade bort två fästingar från Zsandor och en från My, sen hade pappa hittat ännu en på henne. Var ju dum som glömde det nya fästinghalsbandet hemma, måste komma ihåg det nästa gång vi åker ner för det verkar krylla av fästingar nu. Själv fick jag inte en enda på mig, trots att jag låg i det höga gräset ute på ängarna (väl hemma så var det av med kläderna direkt och in i duschen för säkerhets skull). På hemvägen blev det lite jobbigt, strax nedanför fotbollsplanen hittade jag en skadad eller sjuk hare som låg under en buske. Jag hörde ett gnällande läte och gick och kikade, tänkte att det kunde vara en hund eller kanske en skabbräv. Men det var alltså en hare, den låg på sidan och började sprattla när jag kom fram, försökte springa iväg, men det gick inte. Jag blev helt förstörd såklart, naturen är hård men det gör inget så länge jag slipper se det. Att se djur (eller barn) lida är det hemskaste jag vet... jag borde väl haft ihjäl den stackars haren men sånt klarar jag bara inte av. En skadad skata har jag haft ihjäl, det var jobbigt nog. Så den fick ligga, hoppas den slapp lida så länge till. Hundarna var inte alls intresserade, vilket jag tycker vad lite konstigt, kanske ett tecken på att den var sjuk?

Sen på eftermiddagen kom Marie och Kristian och lillebrorsan för att fira pappa. Zsandor fick vara med ute ett tag men sitta bakom kompostgaller, dels för att han inte ska puss-attackera Kristian eller hamna i en dum situation som han inte klarar av, och dels för att grannens schäferhanne var ute på andra sidan staketet. Trist att det ska vara så men det är inte mycket att göra, Zsandor var nöjd med att ligga och sola och verkar känna sig tryggare när han är bakom gallret.


Zsandor älskar gröna ängar, precis som matte


Bus mellan vovvarna


Mina fina älsklingar...


Zsandor vilar i gräset...


... och matte också



Lilla My


Hittat bra pinne!


Perfekt morgon för matte: sol, frukost, DN, Zsandor



Måste ju ha med en gullig bild på Kristian som inspekterar min nya bil! (Han sprang typ fem varv runt och slog på den överallt där det blänkte - verkar godkänd)


Hinner inte med bloggen...

Jag är skitdålig på att uppdatera, jag vet. Men tiden räcker inte riktigt till, jobb hela dagarna och sen på kvällen prioriterar jag såklart Zsandor framför att sitta vid datorn. De flesta kvällar hinner jag bara in och kika lite mejl och sånt, att fixa bilder eller blogga finns inte en chans att hinna med varje dag som när jag pluggade, nu är jag glad om jag hinner in och skriva ett inlägg under arbetsveckan... men ser det trist ut på bloggen så betyder ju inte det att vi har tråkigt, snarare tvärtom - vi har så mycket kul att bloggen inte hinns med.

I helgen var mattes föräldrar och My här och hälsade på. Vi fick fint väder på lördagen (men blåsigt) så vi gick en långpromenad ner till naturreservatet på drygt tre timmar. Koppel för Zsandor, men han var nöjd ändå med att ha sin "storasyster" med sig och bus med leksaker på en stor äng.





På söndagen gick vi upp i skogen, det var lite knepigt väder som växlade mellan regn och solsken men det gick bra ändå. Tur att mamma och pappa är skogsvana så de inte klagar över lite regn, eller blir oroliga av att vallas runt i främmande skogar av sin dotter med det inte alltför pålitliga lokalsinnet... Ca tre timmar blev det även denna dag så Zsandor var mycket nöjd och My vägrade kliva ur bädden när de skulle åka hem framåt eftermiddagen...


Upptagna vovvar när pappa plockat fram pipleksaker


Zsandor tänkte gräva ner en leksak när det började regna


Tre veklingar under ett träd (My har inte förstått att man kan skydda sig mot regnet och jag behöver inte eftersom jag har så bra gore tex/ G1000-kläder)

Den här veckan har vi jobbat på bra, i genomsnitt två timmar i skogen varje kväll så jag är ganska nöjd. Men det är jobbigt vissa kvällar när vi kommer hem vid halv åtta snåret efter två timmars springade i skogen och Zsandor ändå inte är nöjd, för då är jag trött och måste hinna med en del annat också innan sängdags. Men jag får väl skylla mig själv för att jag har gett honom så bra kondis. ;-)
På fredag åker vi hem till Fresta igen, ska fixa nya däck till bilen, vara barnvakt åt Kristian, försöka hinna med att träffa en kompis (även Zsandor) och så fyller pappa år på söndag. Och Fresta-skogen ska vi hinna med såklart, jag har faktiskt köpt ett fästinghalsband just för de dagar vi kommer vara där nere för där kryllar det av fästingar, här i Dalarna har jag inte märkt nån ännu. *peppar peppar*

Helgen

Vi var hemma i Övik i helgen, åkte upp i torsdags och var kvar till söndag runt lunch. På valborg smällde det såklart, men det var faktiskt inte så farligt vad jag hörde. Dock höll sig Zsandor inne mest.
På fredagen gick vi upp i skogen. En del snö var det kvar men det gick bra ändå, det var varmt och skönt ute. Uppe vid Småtjärn fikade vi i solen och tittade på tre tranor som flög runt och uppvaktade varandra, häftigt att se så stora fåglar landa på lilla Småtjärnen! Efter 3½ timme var vi hemma igen, och på kvällen gjorde vi nåt jag längtat efter länge... nämligen åkte ut till Skagsudde, en av mina (och Zsandors tror jag!) absoluta favoritplatser här i världen. Som tur var så blåste det knappt där ute utan var riktigt skönt, Kristofer fotade medan jag och Zsandor mest skuttade runt på klipporna. Efter en dryg timme fick vi nog, åkte förbi Varvsberget på hemvägen och kikade på utsikten över stan innan det var dags att åka hem.









På lördagen gick vi en sväng på stan på förmiddagen, och satt sen och slappade på den soliga uteplatsen några timmar. Zsandor verkade rätt nöjd att bara ligga där och slöa, han var väl trött efter fredagen. Efter middagen åkte matte och husse till några kompisar så Zsandor fick vara ensam hemma. Igår tog vi lite sovmorgon och efter frukost gick vi en liten tur upp till Hörnsjön. Det blev bara dryga timmen men sen var vi tvungna att packa bilen och åka för det tar ju sex timmar hem igen...

Idag har vi tagit premiärturen med cykeln, vi var ute i 45 min innan vi fick nog, matte pga trötthet och Zsandor pga att han hört både smällare och glassbilen och ville hem igen. Men det var kul att cykla igen!


RSS 2.0