Matte&Zsandorhelg

Det blev en bra matte&Zsandor helg! Igår var matte visserligen iväg några timmar på förmiddagen för att handla men sen gick vi till skogen. Var ute nästan 3 timmar och det var full fart hela tiden, Zsandor hade mycket energi att göra av med och fick springa lös nästan hela tiden. Väl hemma så busade vi och hittade på lite övningar, gömde godis m.m. och sen fick han faktiskt lite massage av sin snälla matte. Det var uppskattat kan jag meddela, men efteråt fick dammsugaren komma fram för det var en hel del päls på mattan. Det är inte ofta man ser en pinscher fälla massa hår, men det kanske blir mer nu för att det är vår?

Idag var det bara Zsandor på mitt schema, vi var ute i över fyra timmar och plumsade i snön. Eller plumsa är fel ord för vi gick längs ett packat skoterspår men det är lite väl mjukt ändå efter alla plusgrader så det är ungefär dubbelt så jobbigt att gå (för matten). Vädret var mest molnigt men det var ganska varmt, runt +6 grader så det var riktigt skönt ute. På hemvägen såg vi tre korpar som gav sig på en fjärde, de var i luften rakt ovanför oss så det var häftigt att se, Zsandor var helt fascinerad, han bara stod och stirrade på dem i flera minuter innan de till sist försvann! Så mycket mer spännande hände det inte, vi gick förbi stora och lilla Ålsjöarna och hittade en tjärn där bakom, är säkert fint när snön försvinner. På hemvägen var vi trötta båda två, är ju lite otränade och att bara gå och gå i fyra timmar i mjuk snö tar på krafterna...


Myshund

Vardag

Matte har inte så mycket tid att skriva i bloggen för tillfället. Jobbar heltid och kvällarna ägnas såklart mest åt Zsandor så mycket som möjligt! Vi är ute och går så mycket vi kan, vissa kvällar blir det bara nån timme men ibland hinner vi vara ute ett par timmar innan det blir mörkt. Den här veckan har det varit fint väder på kvällarna så vi har hunnit vara ute en del, och när vädret varit sämre har vi tränat och busat inne en massa. Men visst har han tråkigt jämfört med när matte varit hemma mycket mer under studietiden och det tär på samvetet. Men nu ska det bli ändring på det, från söndag så blir det ju ljust en timme extra på kvällarna så då kommer vi hinna vara ute mer, och jag behöver inte stressa ut direkt efter jobbet utan hinner äta lite först också. Och våren är ju på gång, trots att det inte känns som det just nu, så snart har vi barmark i skogarna och då blir det ju såå mycket bättre att vara ute!
Varmt och soligt har vi haft några dagar den här veckan, då har Zsandor legat ute på balkongen och solat när jag varit hemma på min lunchtimme, då är han helt nöjd och skulle nog gärna stanna kvar där ute även när jag åker tillbaka till jobbet. Kanske får han det senare då det är varmare ute och han är mer van att vara på balkongen, som det är nu så pip-morrar han när han ser en hund gå nedanför, han vet väl inte hur han ska bete sig stackarn...

Nu är det i alla fall helg och vi hoppas på bra väder så vi kan vara ute en massa! Förra helgen var vi uppe i Övik, men helgen gick mest åt att köra bil... på lördagen hade vi i alla fall toppenväder så vi gick en långpromenad och satt uppe vid Hörnsjön och solade en bra stund, det var helt underbart!





Helg i Fresta

Matte och Zsandor är hemma hos mattes föräldrar i Fresta över helgen. Zsandor blev såklart jätteglad åt att komma hit, redan när vi svängde in i rondellen vid E4 kände han igen sig, stirrade ut genom fönstret och började gnälla, sötnosen. Idag var har vi varit ute i över 3½ timme, först en halvtimmes sväng på gärdet innan frukost och sen uppe i Frestaskogen där det var fullt ös på Zsandor som vanligt. Han var borta en bra stund och spårade nåt, jag tror det måste varit älgar för jag hört honom skälla på något och då brukar det vara älgar. Det var ett tunt laget blötsnö i skogen och varmt i luften så vi hade en väldigt bra promenad, lite jobbigt för My bara att gå i snön för hon har ju så korta ben...

Under vardagarna nu i veckan har det inte varit något speciellt för Zsandor, vi har försökt hinna ut minst en timme på kvällarna och i torsdags blev det två timmar i skogen. Vi gick upp till Bångtjärnen och han fick springa lös, tyvärr satte han i sig något äckligt så på natten var han uppe och spydde och förstörde mattes nattsömn. Dessutom skulle han ut och kissa mitt i natten, då är det jobbigt att bo på två trappor upp... matte gick ut i morgonrock, tänkte att det är väl inte så många ute vid tre på natten till en fredag. Men där var det en klar fördel när vi bodde med uteplats kan jag tala om!

Långtur i nya skogar

Äntligen helg och det betyder mycket tid med Zsandor. Idag gick vi upp i skogen, följde den gamla skogsvägen så långt den gick. Vi hittade en sjö och sedan en till där vägen tog slut, det är nog ett toppenställe på våren och sommaren! Men sen vände vi hemåt så inte hela dagen skulle gå. På hemvägen hittade Zsandor nåt äckligt nere i skogen, jag gick och kollade eftersom han var borta en stund och det var såklart en bit av ett djur, mörkbrun lång och sträv päls och huden, men jag fattar inte vad det kommer ifrån för djur och varför någon skurit ut den delen och lämnat den?



Nåja, sen gick vi hemåt och det blev en bra tur på över fyra timmar och Zsandor var lös nästan hela tiden så han var trött efteråt! Hoppas på en lika bra tur imorgon så kan jag gå till jobbet med gott samvete på måndag!



Sötast i världen

Vardag

I helgen har ju husse varit här och hälsat på, så det har varit full fart varenda dag. Långa promenader på dagarna, längs sjön, i villaområden, på gärdet och i skogen med lösspringande. På eftermiddagarna var vi iväg med bilen och kikade runt lite eller busade. Zsandor har haft en bra långhelg men idag var det måndag igen, och inte vilken måndag som helst utan den då matte började jobba heltid. Inte så kul för en hund som under sina snart sju år har haft en ganska ledig matte, som pluggat mest och jobbat lite deltid. Nu blir det nya bullar men en matte som är borta 40 timmar i veckan. Men som tur är så åker jag hem på lunchen och är det bra väder kan jag ta långlunch och flexa lite. Sen när det blir varmare och ljusare och jag kommit in i jobbet lite mer, så blir det inga problem att vara ute på kvällarna efter jobbet.

Idag snöade det små hårda flingor men det var plusgrader så ändå ganska skönt ute, det tyckte dock inte Zsandor så efter ½ timme gav jag upp och vi gick in och åt middag. Sen fick Zsandor ett gott ben som han nu legat och gnagt på i 1½ timme. Det är bra med såna ben när matten är jättetrött och inte orkar leka eller träna. Att vara ute och gå är liksom lättare när man är trött, än att vara inne och försöka vara rolig eller påhittig.
Förresten gör vi blodpudding-godis i ugnen, matte åt det till middag men tröttnar snabbt så halva "limpan" fick bli hundgodis istället, tror ni Zsando är glad eller?

RSS 2.0