Sommarliv och nyheter!

Matte har inte haft tid att skriva något på länge, jobbar en hel del men framförallt beror det på att mattes mamma och pappa har varit här några veckor. Även lilla My förstås!
Zsandor har haft några underbara veckor, dels har vi varit ute och gått en hel del, till Slåttdalsskrevan, Skagsudde, Lotsstigen, några "människoställen" där hundarna varit med men fått gå kopplade, och så självklart de vanliga turerna i bergen och en hel del badande de varma dagarna. Dessutom har vi varit mycket ute vid den mysiga stugan där Zsandor stortrivs. Jag tror han gärna skulle vilja bo därute året runt, dels är stugan i sig jättemysig, men framförallt tomten med den stora härliga gräsmattan där han legat och solat, busat med My, tränat med matte, hoppat agility eller bara gått runt och njutit av sommaren...


Dålig panoramabild över stugan...


Mysan på Skagsudde


Zsandor tvättar pappa som just badat
 
Och så den stora nyheten: Zsandor ska flytta! Matte har äntligen fått tag på en två i Hörnett (ca 50 m från vår nuvarande lägenhet), så vi ska flytta dit snart, vet dock ännu ej exakt datum. Det blir nog jättebra för Zsandor, han får större uteplats, färre katter som springer runt och ca 11 kvadrat större lägenhet. Hoppas bara han inte tycker det blir alltför konstigt att gå förbi sitt gamla hem på varenda promenad. Han vänjer sig säkert, men det kanske blir lite konstigt i början, speciellt när det flyttar in nya personer här.


Lite för ljus bild men det ser kul ut när Zsandor klättrar i berg


Att bada lite i en myr är ett smart tips för svalka en varm dag!

Högsommarvärme hindrar inte oss

Igår fick vi en otrevlig morgonpromenad. Det bor en kvinna med en ung boxerhanne en bit bort som vi gick förbi. Boxern var lös och kom springande fram till Zsandor innan varken han eller jag hann reagera. Han blev såklart förbannad och fräste som en ilsken katt åt hunden. Det gick bra till sist, ägaren lyckades fånga sin hund och vi pratade en stund och Zsandor lugnade ner sig och lyckades stå och titta på boxern utan att resa ragg. Men det kändes ändå tungt när jag gick därifrån, all träning och så händer en sån här sak och då är vi tillbaka på ruta ett med Zsandors osäkerhet.

Men efter att ha deppat ett tag åkte vi till Höglandssjön och gick runt båda sjöarna i förhoppning att få en massa hundmöten att träna på. Det blev tre stycken. Men de gick väldigt bra så jag är rätt nöjd ändå.

Idag var det dags för skogen igen, jag hade planerat att vara ute väldigt länge men eftersom det var så himla varmt så blev det "bara" knappt fem timmar (hade planerat minst sex timmar), men det räckte gott och väl.
Vi gick bergsvägen under elledningarna bort till Brattlandsberget och ner på Höga Kustenleden, över ena stora myren och sedan upp på Vitsjöberget. Vi var sedan där uppe ca 1½ timme innan det var dags att gå hem igen. På hemvägen fick Zsandor simma lite i Småtjärn efter leksaker.

Zsandor gjorde nåt väldigt ovanligt och smart idag: medan jag gick/klättrade upp på Vitsjöberget försvann han åt andra hållet. Inget ovanligt att han tar en liten lov men han var borta länge, jag ropade och visslade men utan resultat. Efter 20 min kom han tillbaka - dyblöt. Så vitt jag kan förstå måste han ha sprungit bort till Småtjärn (kanske 500 m bort) och tagit ett dopp och druckit, för att sedan återvända till mig på berget. Gissa om jag blev imponerad av hans uppfinningsrikedom!


Zsandor har kommit på att om man gräver lite på det blöta ställena på myrar så kommer det fram rent och friskt vatten!


Glädjefnatt på myren!


Passar på att ha lite tassvård när han tar igen sig i skuggan


Pinnlek


Ännu mer pinnlek


Simmar med sköldpaddan i Småtjärn

Liten uppdatering från skogen

Det har blivit lite dåligt med bloggandet på sista tiden. Men det beror mest på att det är sommar,  matte jobbar och den lediga tiden är vi mest ute i skogen så det finns inte så mycket tid (eller lust) att sitta framför datorn.
Den senaste veckan har det inte hänt nåt speciellt, utan det har varit de vanliga långpromenaderna på tre-fyra (nån gång till och med fem) timmar i skogen i stort sett varje dag. Igår fick Zsandor dock en vilodag eftersom matte jobbade ett 24-timmars pass och var rätt trött efter det. Men det tog vi igen idag med råge på en lång bergspromenad!

Här kommer lite bilder från senaste dagarna:


"Jaså är det här du sitter och gömmer dig matte!"


Igenvuxna vägar mitt i skogen är härliga!


Zsandor på vårt nya favoritställe på Vitsjöberget, kolla utsikten!


På väg ner för att ta ett bad en varm dag


Vilar sig lite på myren, det är svalt för en varm vovve!

RSS 2.0