Massor av snö i Gullvik

Idag fick Zsandor frågan han längtat efter, nämligen "ska vi träffa Pepsi"? Ni kan ju gissa vad han svarade...
Vi åkte ut till Gullvik såklart, hade hoppats att det skulle vara barmark där men efter all snö som fallit här i Övik de senaste dagarna så var det såklart massor av snö därute också. Men det gjorde inget, det var ett mjukt lager pulversnö och på större delen av stigarna var det så pass tunt lager att man inte behövde plumsa alls.
Zsandor hade sin overall på sig eftersom det var kallt, men på tillbakavägen tog jag av den så han och Pepsi kunde leka lite (han tror inte han kan leka när han är påklädd...). Han hade massor av överskottsenergi att göra av med efter att ha gått kopplad i flera veckor (matte känner sig elak men vad gör man när man bor i stan och alla naturområden i närheten är smockade med folk och hundar...) så han fick fnatt några gånger ute på gångvägen och sprang av sig det värsta.
Nu hoppas vi på bra väder resten av helgen så han hinner springa av sig inför kommande vecka!

image505
Glada hundar i snön, speciellt Zsandor som äntligen fick vara "naken"

image507
Zsandors söta bästis!

image508
Full fart på vägen

image506
Kloker och Toker :-)

Första vårdagen?

Nu har det varit helg igen så matte har tid att skriva. Husse var här i helgen och vi har självklart varit ute mycket på dagarna eftersom det varit sol och varmt! I lördags gick vi bort till Sidsjön, runt som vanligt men sen även upp mot skogen bakom där det finns ytterligare ett motionsspår. Det var bra att vi "upptäckte" det, för då blir turen lite längre. Ännu bättre var att upptäcka att barmarken börjar faktiskt visa sig lite här och där, snart kan vi gå i skogen igen! Vi hittade en solig liten plätt med barmark och lä (det blåste halv storm), där vi satt och fikade, jättemysigt!

Idag gick vi upp på Norra stadsberget, vi tog trappan upp fast det var avstängd, på vägen upp var vi tvungna att ta av oss alla varma kläder, även Zsandors, för det var så varmt i solen! Idag kändes som första vårdagen på riktigt, soler värmer verkligen nu! På södersidan håller snön på att försvinna som bäst, synd bara att alla spår är på norrsidan...

Det har blivit riktiga långpromenader både lördag och söndag, på ganska exakt sex timmar sammanlagt, men tyvärr har Zsandor fått gå i koppel hela tiden eftersom vi bara gått där det är mycket folk. Nästa helg ska vi till Övik och då ska han få springa lös igen!

image501

image502

image504

Familjeträff

Det har varit en hel del äventyr nu i helgen men matte har inte tid att skriva så mycket idag, får bli en kort sammanfattning.
I fredags fick matte sluta efter lunch så vi gick upp på Norra stadsberget, men den här gången åt andra hållet än sist (för fyra veckor sedan) och på så vis hittade vi en massa småstigar genom skogen. Till sist kom vi fram till ett motionsområde i ena utkanten av stan, det var inte så kul men vi gick ändå rundan runt för att undersöka. Sedan blev det hem igen genom skogen, via Bureplatsen och till sist kom vi ut vid några villor och fick gå den vägen hem. Det är kul att vi hittade hur man går upp i det stora skogsområdet där, och stället har absolut kvaliteter med alla småstigar som gick åt olika håll och ett hyfsat stort skogsområde.
På kvällen kom mattes föräldrar och ni kan ju gissa hur glad Zsandor blev! Han stod och hoppade på bakbenen mitt i stan och skulle pussas. Mattes föräldrar är några av få personer Zsandor verkligen älskar, och med tanke på att han ogillar de flesta är det verkligen speciellt!

På lördagen gick vi ner mot Sidsjön men det var svårt att gå för det var extremt isigt ute. Väl där nere var det pimplingstävling och när den var avslutad kom en fyrverkerismäll för att tala om att tiden var ute, men det gick riktigt bra, Zsandor reagerade såklart men kunde släppa det efter en stund. Hade det kommit fler hade det inte funkat, men som det var nu blev det bara bra träning. Att mattes föräldrar var med hade nog stor betydelse, för även om matte försöker att inte reagera så är det svårt med tanke på hur jobbigt vi haft det smällar, men föräldrarna bara fortsatte som inget hänt, det var nog lugnande för Zsandor.

Igår söndag åkte vi upp på Södra stadsberget, där var det Scandinavian Cup (eller nåt sånt) i längdskidor, så det var lite svårt att gå runt spåren eftersom det mesta var avstängt. Vi gick en kortare runda, sen fikade vi uppe på Änget där spårstationen och allt är, sedan var tävlingen slut och då kunde vi gå ett längre spår. Men det var mycket skidåkare så det var mest jobbigt, man fick gå på sidan hela tiden och hålla stenkoll bakåt. Vi hade i alla fall sol och plusgrader så det var mysigt ändå. Där har vi garanterat ett fantastiskt ställe att vandra på när våren har kommit och snön försvunnit!

image498
Zsandor tittar på utsikten över Sundsvall från Södra stadsberget

Och så ett par bilder på Zsandor och Pepsi från förra veckan:
image499
Två leende hundar!

image500
Härligt med nästan barmark i Gullvik!

Sol!

Idag hade matte tenta men efter det gav vi oss ut i skogen ett par timmar. Solen fullkomligt strålade och värmde trots att det var nån minusgrad. Zsandor fick ha på sig en gammal uppklippt polotröja som egentligen är för liten, men den funkar ändå, det var för varmt för overallen och obtracken är i Sundsvall.
Vi gick upp i skogen bakom Kempis, på småstigarna uppe i skogen, sen upp till Hörnsjön där vi träffade en liten blandistik vid namn Fanny och hennes matte. Zsandor var väldigt förtjust i den lilla tiken, hon skulle till att löpa så det gjorde nog sitt till. Efteråt fortsatte vi upp mot Varvsberget på Höga Kusten-leden, men gick inte ändå upp utan fortsatte sedan ner så vi kom runt Hörnsjön, ut till nya småstigar i skogen och sen bort mot Konsum för att möta husse som kom från jobbet. Det var en riktigt härlig promenad, Övik visade sig från sin bästa sida idag med blå himmel, ett tunt hårt snötäcke och gnistrande berg åt alla håll.


image496

image497

Hemma i Övik

I fredags efter lunch tog Zsandor och matte bussen hem till Övik för att vara hemma några dagar med husse. Zsandor var duktig på bussen som vanligt och vi hade tur eftersom det var den snälla bussvärdinnan som inte bryr sig om att han sitter på säte (han sitter på min kappa och dessutom betalar jag barnbiljett för honom så jag tycker inte någon har nåt att klaga på). När vi närmare oss Övik tittade Zsandor ut och började gnälla, sedan var det bråttom av bussen och bråttom hem. Vi promenerade hem från stan och han drog i kopplet hela vägen, mer och mer ju närmare hem vi kom. När vi så kom in så rusade han direkt in i vardagsrummet och började leka, superlycklig! Han trivs nog bra i Sundsvall men det märktes var han tycker han hör hemma. Tur att hundar inte funderar så mycket utan mest befinner sig i stunden, annars skulle det känts sorgligt att åka tillbaka till Sundsvall med honom sen, om han skulle förstå vad som var på gång.

Igår var det vintermarknad i Gene Fornby, regnet hängde i luften men vi klädde på oss och gick dit, kikade runt lite och sedan kom Kristofers mamma, hennes man David och självklart lillebror Daniel dit. Vi var där ett bra tag, Zsandor var lite uttråkad av och till men han fick träffa den gamla golden-tiken från förra året och då blev han glad!
Idag tog vi en långtur i skogen, tyckte det var på tiden att Zsandor skulle få springa lös och återse sina gamla domäner. Vi gick till skogen i Svedjeholmen och via Hamptjärn upp till Småtjärnsstugan. På vägen träffade vi en kille med dobermanntik som Zsandor lekte lite med. Men han börjar bli gammal gubbe nu, tröttnar snabbt på att leka. Annars hade det varit perfekt, hans gamla favoritkompisar var mest stora, svarta tikar så han har en förkärlek för sådana, framförallt dobermann och såna blandningar som leker och har likadant kroppsspråk som han.
När Zsandor fick springa lös blev han så lycklig att det var helt underbart att se, han rusade fram och tillbaka, lekte med pinnar, jagade sorkar under snön och bara var lycklig. Det är trist att han inte kan få göra så varje dag längre, men frampå vårkanten när det blir ljusare ute blir det lättare att ordna skogsturer efter arbetstid.
Efter drygt tre timmar var vi hemma igen och trötta hela bunten, det är tungt att gå i snön och det är inte alls så upptrampat i skogen som det borde vara. Var är alla människor, är det bara vi som brukar trampa upp där?
På kvällen höll husse på att fota skräckbilder med nötblod, gissa om Zsandor var intresserad! Synd att det är snö, annars skulle vi kunna lagt ett spår med det som blev över.

Busbilder m.m. av husse

image492

image488

image494

image491

image490

image489


Stadspromenader och lite annat

I helgen var husse här igen och vi passade såklart på att vara ute mycket. På lördagen var det trist väder så vi gick runt i stan och nere vid hamnen ett par timmar, hade ingen lust att gå till skogen. Men på söndagen var det strålande sol och massa minusgrader så Zsandor fick ha på sig sin overall och vi gick ner till Sidsjön igen. Det är väldigt mysigt att vara där på helgerna eftersom det är fullt av folk, hundar, skidåkare osv. Det blir massor av träning på hundmöten och inte minst möten med längdskidåkare som Zsandor tycker är läskigt.
Eftersom det var så kallt var vi bara ute i drygt två timmar, men på kvällen blev det ännu en timmes promenad, då i stadsmiljö.

Idag efter jobbet gick vi bort för att kolla var Hundens Hus ligger, det tog ungefär en halvtimme att gå dit men det går inget för det är en trevlig väg. Vi var ute en dryg timme och sen gick vi hem och lagade blodpudding till matte och torkade blodpuddingsgodisar till Zsandor. Sen har vi haft inneaktivering med träning och lek.

image486

image487

RSS 2.0