Veckans aktiviteter

Matte har börjat jobba den här veckan men vi har ändå hunnit med en hel del aktiviteter varenda dag. Zsandor har tur för även de dagar matte jobbar har vi massor av tid för varandra, antingen slutar matte två eller så börjat hon två så då finns mycket utrymme för skogspromenader och annat kul även de dagarna!
Den senaste veckan har varit smockfull av aktiviteter, här kommer en kort sammanfattning:

Fredag:
Vi åkte ut till Skags udde igen, husse skulle jobba kväll men vi hann ändå vara där ute ca tre timmar. Vi gick runt på klipporna, lekte med leksaker och låg och njöt av vågornas skvalpande. Även Zsandor.


Lördag:
Ännu en lång dag i skogen, den här gången gick vi över bergen bort till Vitsjön, badade lite och klättrade sedan upp på Svedjeberget. "Gick" sedan hemåt via berget, det var en hel del klättring så det tog mycket längre tid än att gå längs leden, men roligare såklart!



Söndag:
Gick ner med husse till skogsdungen vid Veckefjärden, lämnade honom där för att fota medan matte och Zsandor gick upp i skogen vid Varvsberget. Gick runt där uppe på berget, runt Hörnsjön, upp till skidbacken och sen hem igen. Ingen jättespännande tur men lagom för att Zsandor skulle få springa av sig ordentligt och vi var ändå ute våra vanliga tre timmar så även om matte inte hade så kul så var Zsandor väldigt nöjd.

Måndag:
Det var oerhört varmt och matte skulle jobba på eftermiddagen så Zsandor fick nöja sig med en promenad runt Höglandssjön på förmiddagen, som tur var så var husse ledig så han och Zsandor hade en mysig dag hemma.

Tisdag:
Träffade vi Tessan, Alva och Pepsi för första gången på över en månad! Vi åkte såklart till Gullvik och gick vanliga rundan. Hundarna var superlyckliga av att träffas igen, Zsandor blev extra förtjust eftersom Pepsi dessutom löpte... det var ingen jätterusch på hundarna när vi gick rundan, men när vi rastade vid Ögletjärn blev det lite mer action. Pepsi badade såklart i tjärnen och Zsandor pussade på Alva så mycket han kunde, grävde i sanden, fick fnatt och tiggde ostbitar av Alva. På tillbakavägen mot bilen började hundarna leka också, det är så himla kul att se!









Onsdag:
Ledig dag för matte så idag blev det en riktig långtur igen. Tog bilen till Hamptjärn och gick upp mot Småtjärnarna, upp på Vitsjöberget och följde det hela vägen. Det är ett av mattes absoluta favoritställen, det är så härligt att gå uppe på berg, man har bra utsikt åt alla håll och inte minst över stan eller skogen beroende på vilket berg man är på, dessutom är det öppet så man blir inte överraskad av vilda djur... Sen gick vi via Vitsjöstugan och leden som går längs sjön tillbaka mot Småtjärn, men istället för att följa leden så gick vi längs med sjön, upp på bergen bakom Småtjärn och sen krånglade vi oss ut på Höga Kustenleden och så hem. Blev en nätt promenad på drygt fyra timmars bergsvandring nästan helt utan pauser. Vi var trötta efteråt!





Torsdag:
Idag gick vi återigen med husse ner till skogsdungen och sedan var vi några timmar på Varvsberget och i skogen runtomkring. Sedan var vi på uteplatsen flera timmar där Zsandor låg och solade och spanade på omgivningen.

---

För övrigt så har vi hunnit med att cykla en del, vara väldigt mycket på uteplatsen på soliga dagar samt hitta en ny kompis. En liten svart katt har följt efter oss på kvällspromenaderna den senaste veckan, i början på avstånd men sen har den kommit närmare och närmare. För några dagar sen kom den fram och strök sig mot Zsandors ben, gissa om han blev förvånad! Nu följer den oss på ett par meters avstånd nästan varje kvällspromenad och båda verkar lika förtjust i och nyfikna på varandra! Zsandor som brukar vara snudd på omöjlig att få med ut på kvällarna eftersom han är så trött, rusar nu upp direkt och fram till dörren när jag frågar honom om vi ska gå ut och träffa kissen.


Såhär ser uteplatsen ut med kompostnät runt

Semester med matte & husse

Bloggen har inte funkat på några dagar, den har nämligen blivit flyttad. Så här kommer en uppdatering.

Hemflyttad och nöjd, och inte blir det sämre av att matte och husse har gemensam semester denna vecka. Matte börjar jobba på måndag och sen kommer visst matte och husse knappt vara lediga tillsammans förrän i augusti så den här veckan ha de bestämt att ha lite extra tid tillsammans bara med familjen. Zsandor tycker det är bra!
Har nu bott hemma i snart en vecka och Zsandor är såå nöjd över det! De varma soliga dagarna har han tillbringat större delen av dagen på uteplatsen där matte nu satt upp kompostnät så han inte kan gå in till grannanarna.Det är perfekt nu, ser riktigt hyfsat ut och han kan vara där utan att man behöver ha total uppsikt över honom hela tiden. Det passade bra då matte har hållt på mycket med bilen och grejat, då kan Zsandor ligga på uteplatsen och kika för då ser vi varandra. Zsandor har fått en ny kompis också, en svart katt med vit tass som vi träffade en kvällspromenad, den var visserligen mest intresserad av matten och Zsandor tyckte den var lite läskig när den kom jättenära och strök sig och kurrade men kul var det ändå. 

 Vi har varit ute i skogen en hel del också såklart, några gånger i skogen nedanför och runt Hörnsjön men även två riktigt riktiga långpromenader längre hemifrån har det blivit, i måndags var vi i Myckling och gick vanliga 8:an med några små utflykter, igår var vi i Svedjeskogen och gick på bergen 4 timmar. Inga björnspår, bara massa älg. Förutom det har vi varit ute på halvön där Kristofer brukar fota och börjat cykla så smått också, igårkväll cyklade vi iväg ner mot sjön efter en sväng förbi Konsum men då dök glassbilen upp så det var bara att trampa hem igen (fast Zsandor drog så mycket att jag inte behövde trampa alls iofs).
Enda tråket än så länge var igår då det regnade hela dagen, vi lekte lite inne och cyklade en sväng på kvällen men annars blev det en tråkdag för Zsandor medan matte passade på att baka bröd och sånt. På förmiddagen gick vi hela familjen iklädda regnkläder bort till Konsum men det var inte så uppskattat av Zsandor, desto gladare blev han av att få komma hem och rulla sig på mattan!

Tyvärr har matte varit dum och glömt kameran på varenda promenad, men husse har tagit några fina bilder ute på halvön:

Sommarhund
Sommarhund


Rovdjur i gräset

Dags att flytta hem

Idag är Zsandors sista kväll här i Sundsvall, imorgon flyttar vi hem till Övik igen. Zsandor är nog mest glad åt det, han får komma hem till sin lägenhet med uteplats, sina skogar och kompisar. Men jag tror hans sista veckor här i Sundsvall varit bra också förutom att matte är borta så länge på dagarna. Vi har varit och utforskat många nya områden i närheten, även om vissa promenader blev jobbiga med glassbil och annat dumt.
Igår gick vi i skogen ovanför Sidsjön ca 1½ timme, idag blev det en promenad i villakvarteren på Södermalm ungefär lika länge. Mest för att det var så varmt så vi inte orkade gå så länge, men också för att matte måste städa och baka tårta till imorgon. Vi har haft många tillfällen att träna på hundmöten och rapportering idag, tyvärr verkar det gå lite sämre när det är varmt, Zsandor blir slö i huvet av värmen och fattar ingenting. Träffade på en kvinna med dvärgpinscher som tyckte vi skulle flytta till Södermalm och hänga med dem ut på promenader. Zsandor rullade sig säkert fem gånger under promenaden på olika gräsmattor, han älskar att göra det! Har inte så mycket att berätta men ville skriva ett sista inlägg från Sundsvall!

Träning, berg och hetta!

I fredags var det sista hundträningspasset med Lena. Vi träffades vid Sidjön kl 14 och hon hade letat fram två statister att träna med, en schäfer och en amstaff med ägare. Vi tränade på att möta varandra på olika sätt och körde rapportering. Zsandor var så duktig! Inte minst jämfört med de andra två hundarna, han uppförde sig så bra att det nästan var pinsamt med tanke på att jag var där för att träna bort dåliga beteenden... Till och med när vi skulle springa med hundarna var han superduktig, han sprang bara och tittade på mig, släppte mig inte med blicken. Enda gången han blev upprörd var när Lena hämtade sin hund, han blev nog avundsjuk att hon hade en annan hund, för han gillar henne så mycket! Han är så himla duktig min pojk, vi gick sida vid sida med amstaffhanen utan någon reaktion alls och sedan satt han och Lenas Bellman på varsin sida om henne och blev matade med godis. Han visade inga tecken på agg/osäkerhet med en min!
Lena sa också att hon tyckte vi gjort stora framsteg i vår kontakt och han sätt att söka kontakt med mig. Tror han verkligen har börjat lära sig att matte tar hand om hundmötena från och med nu! :-)

I lördags var husse borta på foto-jobb så matte och Zsandor gick upp i bergen. Inga nya björnspår denna gång, vilket var skönt. Vi gick längs hela Vitsjöberget och var ute i exakt fem timmar, sedan var vi hemma och vilade tills det var dags att hämta husse i Långviksmon.

image604
Full fart på myren

image601
Toker

image602
Nakenfis i skogen

image603
Badar lite efter allt spring i värmen

På söndagen var det otroligt hett så vi åkte bara till Höglandssjön och gick runt "båda sjöarna", matten tänkte att det var ett bra tillfälle att träna hundmöten men vi mötte inte många. Zsandor hade trevligt i alla fall, badade, lekte med pipis, hade picnic med oss, var duktig på hundmöten, låg i mjukt gräs och myste...

image605
Gräver på sin sandiga leksak

Idag gick vi ut direkt efter jobbet, hade tänkt gå runt bland villor och möta hundar men det slutade med att vi gick bort till Södra Berget, gick slingan upp på berget och sen hem igen. Det blev en snabb promenad på 3½ timme (utan paus) och sen var vi så trötta båda två att vi bara la oss på mattan. Jag fick chansen att säga ifrån när en idiot till matte gjorde illa sin hund: det var en kvinna med stor schäfer som gjorde "utfall" när vi gick förbi, inte aggressivt utan mer osäkert verkade det som, den skällde som sjutton. Varpå kvinnan slet tag i hundens öron så den tjöt.
Jag kunde inte hålla mig utan ropade att jag inte tror hunden skäller mindre om hon sliter den i örona. Hon svarade inte men det kändes jäkligt bra att säga ifrån till en såndär idiot till hundägare!

RSS 2.0