Zsandor.se

Nu är nya hemsidan uppe!
http://zsandor.se

Ändringar kommer naturligtvis ske efterhand, men här är första versionen :-)

Födelsedagspromenad

Idag är min födelsedag (25 år) så jag stannade hemma trots att jag egentligen borde åkt till skolan för handledning. Jag och Zsandor åkte till Bergsjön för att gå den vanliga rundan, men så fick jag den geniala idén att följa gula leden som jag vet går längre bort runt sjön och som jag funderat på att gå någon gång. Det ångrar jag inte alls, det var en jättebra väg att välja som inte gick vid sjön alls, utan upp i skogen och upp på berget bakom. Efter 1½ timme tänkte jag att "det här blir ju en bra, lagom lång promenad på 2 timmar". Efter 2 timmar när vi var framme vid ett vindskydd på berget med otrolig utsikt över Höglandssjön och stan tänkte jag "nu måste vi vara framme, det är nog bara nedför berget här". Men vi var inte tillbaka till bilen förrän efter tre timmar :-)
Det gjorde inget, solen sken och allt var härligt, bara det att jag kände mig lite vilse då och då, även om skogen inte
är så värst stor och man är högt upp och har lite utsikt på många stället, kändes det lite skumt att jag trodde jag visste var jag var och så visade det sig vara precis tvärtom... Zsandor var i alla fall helnöjd att vi var ute så länge!

image411

image412


Balesudden på rekordtid

Idag borde jag pluggat till tentan, men ville hellre ta en riktigt lång promenad med vovvarna eftersom det var sol.
Vi gav oss iväg (utan Kristofer som tänkte plugga) mot Vitsjöberget, men just innan jag skulle svänga av mot parkeringen ångrade jag mig och fortsatte ut till Sandlågan istället. När jag lastat ur alla vovvarna tänkte jag att vi går ut mot Balesudden och hinner vi inom två timmar så går vi ända ut på udden. Vi har bara varit ända där ute en gång förut, förra sommaren och då tog det sex timmar allt som allt, men då stannade vi och badade och rastade ganska mycket. Jag går mycket fortfare utan Kristofer och Tessan, inte för att jag ogillar att ta det lite lugnare, men är jag ensam så har jag ingen att prata med och då går jag automatiskt fortare och koncentrerar mig på det istället för prat. Så vi var ute på Balesudden efter 1 timme och 50 min, det är inte bara rekord att ta sig ut på udden, utan rekord att gå den sträckan överhuvudtaget.
Ute på udden blåste det enormt mycket så det var inte så skönt, men jag hade bestämt mig för att äta där och gjorde det där det var lite mer lä, den rasten blev kanske sju minuter. På hela promenaden, som blev 4 timmar, rastade jag nog 10 minuter sammanlagt, för att ta upp saker ur väskan, knyta skor och kissa.
Till saken hör att det är en ganska krävande led ut till Balesudden, så nu har jag ont i både ben och fötter. Men det var det såklart värt! Även om solen försvann efter nån timme så var det jättemysigt och hundarna har haft fullt upp hela tiden, lekt med varandra flera gånger och gjort sånt de brukar, vad det nu är... :-)

Det var tre trötta personer som ramlade in genom dörren sen, hundarna gick direkt till varsin säng och la sig och jag funderar också på att vila en stund innan maten.


image405
Pepsi passade på att bada flera gånger

image406
Verkligt glada hundar, kolla Zsandors leende!

image407
När solen tittade fram njöt vi alla tre

image408
Undersökning av den mystiska stenhögen som växer för varje år...

image409
I alla vikar finns sandstränder, gissa om det vankas hundlek då!

image410
Pepsi vill fortsätta busa men Zsandor försöker lugna henne genom att lägga sig ner


Upptäcktsfärd

Idag blev det en lite annorlunda promenad, det var nämligen jag, Zsandor och Pepsi som var ute. Pepsi ska bo hos oss över helgen när hennes familj är på dansmaran i Hudiksvall.
Dessutom blev det ännu mer annorlunda eftersom vi lyckades hitta en ny stig att gå, jag trodde jag kände skogen som min egen fick, men uppenbarligen hade den fickan flera lönnfack...
Vi gick stigen nedanför jaktstugan, förbi älgtornet och där gick gamla hjulspår genom härligt ängsgräs, mossa och annat för att fortsätta upp på berget längst bort (jag vet att ni inte fattar vart jag gick i alla fall, men jag själv fattar:-)).

Eftersom det rör sig mycket djur där, såg massvis av älgspår och en hel del rävspår, så hade hundarna fullt upp mest hela tiden. Vi var ute nästan 2½ timme och efter det ville hundarna hem, när vi kom till bilen så ville jag gå och kolla en sak, men båda hundarna vägrade att gå åt något annat håll än bilen (de var kopplade då). Jag tar det som ett gott tecken! :-)

image399
"Matte se mig"

image400
Kolla det härliga ängsgräset!

image401
Pepsi på berget

image402
Bästisar!

image403
Bus!

image404
Full fart framåt!

"Vilse" - men lyckat ändå

Igår hade vi tänkt gå rundan från Gala till Billsta som Tessan kollat ut på karta. Sagt och gjort, vi gav oss iväg från en parkering bara en kort bit från deras hus. Först var det uppförsbacke på en grusväg i ca 50 min, men det var inte så brant och hundarna kunde springa lösa så det var ingen som klagade. Sedan hittade vi stigen vi skulle gå på och kom upp till en skoterstuga som Tessan kände till, där fortsatte vi och kom snart ut på ett kalhygge där vi fikade.
Eftersom det var lite kallt och helt grått så stannade vi inte så länge, åt några goda mackor Tessan hade med (och glömde helt bort bullarna) och Alva fick äta lite, sedan fortsatte vi. Snart kom vi ut på en liten skogsväg som ledde ut på en ännu större skogsväg, där vi träffade på en skogsarbetare som fick en liten utskällning av två förvånade hundar. Som tur var så var han också hundägare så det var ingen fara, och han kunde tala om för oss att vi var nästan precis i Billa, inte Billsta som vi trodde.
Det visade sig sedan att vi gått fel vid stugan alldeles i början, men det gjorde ju inget för promenaden var nog så trevlig ändå och vi var ute i nästan tre timmar så hundarna var nöjda, trots att de, precis som vi gärna skulle gått en timme till... trots att vi gått ganska långt kändes det inte jobbigt eftersom vi mest gått på skogsvägar, inte sån terräng vi är vana vid. :-)

Men nu har vi en ny runda att gå, och dessutom har vi ju kvar den rundan vi skulle gått att gå en annan gång.

image395
Pepsi söt

image396
Zsandor äter pinne. Tänk honom lite gulare i pälsen, visst är han och Pepsi lika?

image397
Stormattar och lillmatte Alva går över skranglig bro

image398
Zsandor och matte på en härlig äng


Idag skulle vi till skolan och Zsandor fick vara hos dagmatte och mysa, men jag gick upp tidigt och hann ut i skogen en timme innan vi skulle åka så Zsandor fick springa av sig lite på berget. Det kändes så bra, han var så glad och pigg och jag vet ju att hade vi inte gått ut på morgonen hade det inte blivit någon långpromenad idag, eftersom det var mörkt när vi kom hem. Och nu när kvällarna blivit mörka och kalla är han inte så förtjust i långpromenader på kvällskvisten längre... något han ärvt av matte? 


Zsandor har hittat en "skatt"

Idag hittade Zsandor något äckligt i skogen, nämligen kvarlämnade älgrester. Jag gick i egna tankar i skogen och märkte efter ett tag att han var borta, visslade men hörde inte ett ljud. Tillslut gick jag åt det håll han borde vara och hittade honom på en sölig plats med olika inälvor och klövar.
Det roliga var att det blev ett jättebra tillfälle till träning, jag vet inte om han satt i sig en massa (det lär väl märkas om det kommer upp igen, eller vid nästa bajsning), eller om han bara smakat lite, men självklart vaktade han sitt fynd även mot matte. När jag kom fram stod han och morrade medan han viftade på svansen av osäkerhet och liksom darrade i kroppen, så jobbigt var det för honom. Sist vi hittade nåt liknande i skogen som han vaktade sa jag bara lugnt till honom att gå bort, då tog det säkert tio minuter innan han insåg att det var bäst att jag göra som matte sa, så nu testade jag en annan taktik lite mer passande för hans personlighet.
Jag började helt enkelt berömma honom nåt helt otroligt för vad han hittat!
"Åh vad har du hittat? Vilken duktig pojke som hittar såna skatter åt matte, braaaa! Gud så duktig du är, bullibubben!" och liknande fjantiga saker. Och det funkade, han slutade morra och darra och viftade bara på svansen istället, men på glad-sättet istället för på osäker-sättet. Han tittade liksom undrande på mig medan jag inspekterade äckligheterna, som om han undrade vad hans smarta matte skulle göra med allt det fina. Sen visade jag honom klöven som hängde i ett träd och han försökte få tag på den och verkade tycka att det hela blivit en rolig lek. När jag tagit några bilder tog jag fram leksaker och så gick vi därifrån och lekte med dem istället, Zsandor visade inget som helst intresse för älgkadavret längre.


Jag är så glad och stolt
över hur duktig han var! Visserligen blev det nog lättare för honom iom att det bara var jag som var där, hade husse eller någon annan varit med hade han nog vaktat mycket mer, men jag blev ändå överraskad över hur lätt det var att få honom sluta med vaktbeteendet, jag trodde det skulle ta en stund.
Sen är det så kul att se hur lättad han blir när han märker att han inte behöver vakta (det är så himla jobbigt för honom, man kan verkligen se på honom hur han lider i såna situationer), han blir liksom superlycklig när matte räddar honom från jobbiga känslor, då vill han leka och pussas! 

Jag antar att det är jägare som slaktat älgen på plats (huvet var borta, det var typ magsäck(?), strupe och klövar kvar), men lite konstigt är det att lämna sånt där i skogen så nära villaområde och Hamptjärn där det rör sig mycket folk. Speciellt tänker jag såklart nu när jag sett björnbajs inte så himla långt därifrån, slaktavfall om något kan ju locka fram björnar...

Äckliga bilder för den som vill se:

image391
"Matte varför har du gömt spårklöven i trädet?"

image392
"Hmm, går de här att äta?"

image393
"Jag har hittat värsta skatten, nu måste vi yla matte!"

image394
"Hur sjutton ska vi få hem det här?"


Spännande promenad

Idag gick vi runt Vitsjöberget, på blöta myrar och ängsmark med mycket ris och småträd, och en hel del i skogen. Zsandor gjorde en spännande upptäckt mitt på en stig, nämligen björnspillning! Då fick han gå kopplad en stund men när vi kom ut på vägar vi känner till väl fick han springa lös igen.
Vi var ute drygt tre timmar och det var en massa spring och spårande men tyvärr inga bra bilder, eftersom husse inte var med.

image387
Det ser i alla fall ganska härligt ut, eller hur?

image388
Zsandor fick diska efter mattes middag, gissa om han var lycklig?

Bus i Gullvik

Idag åkte vi till Gullvik igen, det var sol men blåste ordenligt. Vi gick den vanliga rundna och hade trevligt som vanligt, hundarna sprang med tillsammans och tänkte inte så mycket på oss. Även idag lekte de med varandra, det är så himla kul att se! Annars finns inte så mycket att skriva (som är intressant för er läsare) och jag är lat så jag visar några fina bildet istället. :-)

image383
Två lyckliga hundar!

image384
Brottning, det är så man leker tycker Zsandor, men oftast blir han rädd när Pepsi låter

image385
Nej han är inte panikslagen, han är leksugen!

image386
Efter en stunds lek måste man tvätta sig tycker fisförnäma Zsandor

Bergsäventyr

Egentligen var dagens promenad inte så annorlunda mot alla andra, men för oss var det en stor grej eftersom varken Zsandor eller jag varit i skogen sen i lördags! I söndags jobbade jag och sen var det skola två dagar plus att jag inte mått bra. Så det finns förklaringar men för mig är det faktiskt riktigt illa, och för Zsandor är det självklart inte kul heller, även fast han ändå har haft det bra måndag och tisdag hos dagmatte, myst med henne och fått smaka godsaker. :-)

Så idag gick vi upp bakom Småtjärnarna längs vinterleden, svängde upp på ett berg vi inte gått på förut (vad jag vet) och därifrån passerade vi Höga Kustenleden och upp på Brattlandsberget, där vi gick via vårt "gamla" läger och tillbaka till Hamptjärn. Det var en ganska krävande promenad, mycket stigning och en del klättring, en del jobbig terräng också och när vi var tillbaka efter över 3½ timme var vi helt slutkörda både jag och Zsandor. För honom är det inte jobbigt på samma sätt som för mig med bergen, men han som hade kroppen full av energi var knappt stilla en sekund förutom när han lade sig för att vila lite med en pinne. Efter att inte ha sprungit på flera dagar är det inte så konstigt att han ständigt var på nya upptåg!

Jag tror dagens promenad var helt perfekt för honom: lös nästan hela tiden och även utan selen, solen sken och det var riktigt skönt med många plusgrader, och han älskar (precis som jag) att vara i bergen och springa, det riktigt lös om honom!

image378
Något konstigt skogsdjur...

image379
På väg uppför berget

image380
Zsandor på en härligt röd och doftande myr

image381
Efter ungefär halva promenaden började det blåsa ordentligt

image382
Mysig vilstund med pinne han snott från vårt läger


Sandlågan - Hålviken

Eftersom jakten har börjat igen och det är lite snö på vissa ställen åkte vi till ett "nytt" ställe idag med Tessan, Pepsi och Alva. Nytt för dem, eller egentligen mest för Alva eftersom Tessan varit åtminstone på ett ställe där förut, och Pepsi faktiskt varit där två gånger med oss men utan matte. Det var i alla fall första gången vi gick där tillsammans, och första gången sen i våras för oss.
Solen sken fast det var bara runt nollan när vi åkte iväg, Zsandor hade sin tröja på sig som han dock slapp efter en stund eftersom han bara tyckte den var jobbig.
Det var en skön och mysig promenad, hundarna sprang mycket för sig själva och lekte faktiskt två gånger ganska ordenligt, det var när vi gick på sandstrand, Zsandor fick fnatt som han ofta får på sand och då passade de på att leka.
Vid Hålviken stannade vi och fikade men fick bråttom iväg sen på grund av en ettrig geting. Jag är helt slut och orkar inte skriva så mycket mer, har bytt däck och nu på kvällen var vi iväg en sväng ner till Arenan för att Kristofer skulle fota, jag och Zsandor tog en promenad längs vattnet.

image371
Lite snö såg vi på några ställen men bara såhär lite

image372
Naken Zsandor med skugga

image373
Pepsi trodde det var sommar och passade på att bada i havet

image374
Hundbus!

image375

image376

image377

Säsongens första snö

Idag var det tänkt en härlig långpromenad över Vitsjöberget, men imorse kollade vi ut genom fönstret mot berget och såg att det var snö(!) i Svedjeskogen, så planerna blev ändrade. Fast egentligen inte mest på grund av snön, utan på grund av att bilen skulle på lagning, så vi fick gå till skogen. Så vi valde andra hållet, gick åt samma håll som igår, upp på Varvsberget bakom golfklubben. Men nu gick vi upp på toppen istället, fikade på vägen och kastade leksaker. Sen gick vi över toppen och ner via Hörnsjön och sen på hemvägen hämtade vi bilen hos grannen som fixat den.
Zsandor var inte glad över snön eller kylan, mest för att det innebar att han var tvungen att ha tröjan på sig och den gillar han inte! Såhär lite snö har han nog inte så jättemycket emot, även om det blev svårare att gå, men jag är ändå övertygad om att han precis som jag, inte alls ser fram emot en lång vit vinter. Vi vill ha höst, vår och sedan sommar igen! 

image370
Trots allt var det mysigt med lite snö under den strålande solen!

Dags för kläder!

Idag tog jag och Zsandor en tur på Varvsberget. Vi gick upp bakom golfklubben upp på berget och gick där uppe så långt det gick, sedan blev det att klättra nerför berg och stenar tills vi kom ner till Hörnsjön.
Eftersom det var ganska kallt idag fick Zsandor har sin nya tröja på sig, i början var han missnöjd men så fort han fick springa lös glömde han bort den och sprang i skogen precis som vanligt!

image368
Ögonen riktigt lyser av lekfullhet "Vad ska jag busa med nu?"

image367
Det går faktiskt att röra sig även fast man har kläder på sig!

image369
Zsandor på berget, han hade lite problem att komma ner sen eftersom han blev stressad av att jag var så långt före... annars brukar han hitta en egen väg men nu var jag tvungen att gå tillbaka och visa honom...

Myckling får duga

Idag var det som sagt dags att åka ut till Mycklingsterrängen igen. Det var ett bra tag sen sist och jag förstod varför när vi väl var där, trots att det finns många stigar att gå på och en lång bra runda så trivs jag inte riktigt där. Dels är det att jag inte känner till området så bra, hittar inte på alla småstigar runt omkring, eller i skogen, kan inte ta genvägar och hålla på då, dels har jag inte så stor koll på om det är folk där eller ej. Har träffat på folk ett par gånger bara på själva rundan vi går, och då var det helg och fint väder så det var inte så konstigt. Annars verkar folk där vara som folk verkar vara mest här i kommunen, de håller sig på motionsspåren och går inte så långt in i skogen. Annars vet jag inte vad det är, turen är ganska lätt att gå med trevlig och omväxlande natur, vissa delar gillar jag bättre än andra, men ändå är jag inte sådär överförtjust i stället. Men det duger gott att gå i nån gång i månaden eller så, och Zsandor trivs ju lika bra där som i alla andra stora skogar...

Som jag skrev i förra inlägget så hade vi med oss nybakt bröd, dessutom te/kaffe och varsin Mars, och solen strålade, så vi hade de bästa förutsättningarna. Tyvärr blåste det en hel del kalla vindar så uppe på berget var det inte lika trevligt som vanligt. Zsandor hade roligt som vanligt, det var full fart på honom, om än inte riktigt lika full fart som igår...

image362
Hopp!

image363
Lite kallt i blåsten så Zsandor får ha min tröja på sig

image365
Minus selen plus massa päls ser han ut som en björn, liksom lufsar och har det där uttrycket

image366
Zöt!

Höstskog och öronprolem

Igår gick vi en långpromenad upp bakom Vitsjöberget på den gamla igenväxta grusvägen. Det blev en lagom lång promenad på tre timmar, ganska lång men har inte så mycket att skriva ändå. Zsandor hade tokroligt, sprang på spår och jagade nåt djur en gång, lekte med pinnar och leksaker, och självklart grävde han i varenda sorkhål han såg...det har blivit en besatthet hos honom, så fort han ser ett hål stoppar han ner nosen i det och gräver, spelar ingen roll om det är på en äng, i skogen, mellan ett par stenar... han är helt tokig i det! Och stoppar man honom inte alternativt går vidare kan han stå och gräva hur länge som helst, i lördags höll han på i 20 minuter i ett hål medan jag satt och tittade på.

En tråkig sak är att Zsandor har en irritation i vänstra örat, jag upptäckte i lördags att örat var ovanligt rött och sen började det samlas mer sekret än vanligt och började lukta lite sådär infektion, dessutom skakade han på huvudet mer än vanligt och gick lite snett med huvet då och då. Han brukar ju inte ha något kladd i örona nästan alls vanligtvis. Jag gjorde rent och ringde veterinären igår, fick en tid på torsdag. Men idag ser det bättre ut, inte så rött längre och luktar inte lika mycket, och han verkar inte lika sned så jag hoppas det, vad det nu var, är på väg att gå över. Ska tvätta och ta en lite mer ordentlig koll senare. Han har haft öroninflammation tidigare, för några år sedan och det är väl inte hela världen, men inte är det kul heller.
Fast det var väl dags nu för veterinärbesök igen eftersom det var ett halvår sedan, och det brukar ju vara minst en gång i halvåret han råkar ut för nåt, fast när han var yngre var det väl i genomsnitt varannan, var tredje månad. Man kan ju hoppas att oturen växer bort med åren. Känner ingen annan hund som varit så mycket hos doktorn som Zsandor, för olika "små"-saker... tror faktiskt jag ska skriva ut listan och kostnaderna för det en dag... om inte annat kanske det kan hejda folk som tänkt köpa hund utan att ha tänkt igenom det så noga...

Nu väntar vi bara på att mina nybakta ostfrallor ska svalna, sen ska vi till Myckling!

image361
Zsandor med sin tvillingbror

Ny hemsida!

Jag kunde inte hålla mig, Zsandor har nu fått en ny hemsida på zoomin.se där både matte och husse har sina sidor. Bloggen kommer självklart vara kvar och uppdateras som vanligt, den betyder alltför mycket för att byta ut, hemsidan är bara ett roligt ställe med lite bilder, gästbok, osv. Vi får väl se vad det blir. :-)
Välkomna till Zsandors nya sida!

Överraskningar

Igår blev en överraskningarnas dag för Zsandor. Eftersom det var tentapluggande hemma så blev det ingen långtur, vi åkte till Höglandssjön och gick runt den lilla svängen på ca 1 timme, där kunde husse fota lite också. Vi hade mysigt, lekte lite, tränade hundmöten, bara njöt, solen gassade och det var varmt!
Sen åkte vi till Reginas för att köpa lite hundmat, där väntade den första överraskningen: vem står på parkeringen om inte Zsandors bästis Pepsi med sin husse! Det blev såklart ett togklatt återseende mellan hundarna - de hade ju inte träffats på tre dagar! Det är alltid så kul när de träffas ute på det där sättet, då ser man hur mycket de tycker om varandra. När de träffas som vanligt är det också viftande svansar och nosande, men aldrig på det där sättet.

Sen gick vi in i djuraffären, där fick Zsandor sin andra överraskning, ett helt gäng nya pipisar och lika många goda ben! Det gäller att passa på att köpa leksaker när man har bra med pengar, och ben går åt när matte måste sitta vid datorn länge.
Vi åkte bort till Arnäs kyrka och gick en sväng medan husse fotade, sen åkte vi hem och lekte med leksaker.

När klockan var kvart i ett på natten fick Zsandor sin tredje överraskning, istället för att gå ut en sista runda tog vi bilen upp på Varvsberget genom dimman. Där uppe fick Zsandor springa lite som han ville medan vi tittade på utsikten, det blev lite busande med pinnar, godissök i mörkret och så tog Zsandor en tur in i skogen. Han trippade ner för trappan som går från berget ner i skogen, början på Höga kusen-leden, sen lufsade han omkring i den kolsvarta skogen en stund innan matte och husse ropade och det var dags att åka hem igen. Han måste tro vi är knäppa som åker iväg mitt i natten sådär, man han klagade verkligen inte!

image357
Vacker hösthund

image358
Matte och Zsandor leker på en äng

image359
Nya ben och leksaker! Den lilla gamen ska vi skicka till My för hon har en jobbig period (löp).

Sensommar trots oktober

Idag gassade solen så det nästan kändes som sensommar igen, fast det är början på okotober.
Jag, husse och Zsandor åkte ut vid lunchtid och parkerade vid Hamptjärn. Sen gick vi den nya favoritslingan upp på Hamptjärnsberget via jaktstugan. Vi hade med oss gott fika och leksaker så vi hade några riktigt mysiga timmar uppe på berget. Det enda tråkiga är att hur mycket jag än älskar att gå upp på berg så var det lite jobbigt idag eftersom jag fortfarande har ont i vänstra benet efter att jag slog mig på en stubbe förra veckan. Och just när man ska gå i berg och det blir en del klättring gjorde det extra ont, och min gamla skada i högerknäet gör att jag brukar använda vänsterbenet att ta emot mig med, men det går ju inte nu. Och inte vågar jag använda höger ben heller eftersom det är hemskt att få ilningar i det knäet, när det börjar göra ont känns det som att benet är helt trasigt och aldrig ska funka igen.
Nåja, Zsandor var superlycklig av att få springa på berget, han trivs lika bra som vi i sån miljö.

image353
På väg uppför berget

image354
Den ständiga fotoplatsen och motivet - Zsandor med tjärnen och stan i bakgrunden

image355
Zsandors nya favorithobby är att leta sorkar, han har blivit helt besatt av det!

image356
Husse har just kastat en pinne åt Zsandor...

Dimmigt Gullvik


Idag var det dimmigt och småregning så någon jättelång promenad var inte på tapeten, vi skulle träffa Tessan, Pepsi och Alva och bestämde oss för att ta Gullvik som vanligt, då vet vi vad vi får.
Det var en mysig promenad som vanligt, trots det trist vädret. Husse var med och försökte få till lite fina bilder på hundarna, men det blev inte så många. Mattes bilder blev ännu sämre, så bilderna nedan är husses.
Enda egentliga skillnaden på promenaden idag var att trädet som ligger rakt över stigen var lättare att ta sig över idag eftersom någon vänlig själv tagit bort grenarna.
Hundarna verkade ha kul också, fast Zsandor var lite svår att få kontakt med och gick mest för sig själv och grejade, han brukar bli så av sånt här väder. Fast vid ett tillfälle började han faktiskt busa, och när Pepsi väl fattat vad han höll på med så blev det lite bus mellan dem, ungefär två sekunder, men ändå.

image350
Förberedelser inför promenaden

image351
Zsandor på det tillfixade trädet

image352
Pepsi ser i alla fall glad ut!

RSS 2.0