Blodspår i frost

Blodspår i frost

La ut ett blodspår idag igen, som sagt så ska jag passa på innan snön kommer. Tog lite mer blod den här gången för sist tog det slut tidigare än jag hade tänkt att spåret skulle ta slut. Trots att jag testade ett bloduppehåll och lite snirklar och svängar så klarade Zsandor spåret galant, som alltid! Det verkar som att klöver är mer intressant nu än tidigare, sist när Daima var i närheten så började han vakta den lite och idag ville han inte släppa, tuggade så mycket han kunde den korta bit han fick bära klöven. Men det är bra att han är mer intresserad av den nu, i början nosade han bara och verkade inte fatta att det var tillåtet att ta den i munnen.

Vi lekte på golfbanan och gick en sväng i skogen medan spåret fick ligga ca 1½ timme och Zsandor träffade en löptik han smörade för.


Zsandor och My

116799-8



Höst i slutet av novemvber

Jag har varit seg på att skriva, men nu är det dags för en liten uppdatering igen och sen ska jag förhoppningsvis försöka hålla igång tempot igen.

Vintern kom och gick och inga är gladare för det än jag och Zsandor, nog för att snö är mysigt men vi är lyckliga så länge de är barmark så man obehindrat kan röra sig genom skog och mark, lägga blodspår m.m. Och det har vi gjort de senaste veckorna, det var som att den korta perioden med snö påminde mig om att det kommer bli en lång jobbig vinter med frysande hund, isiga vägar och metervis med snö i skogarna så man blir förvisas till trista överbefolkade skoterspår. Så när snön försvann så satte vi igång och göra det allra mesta av den lilla tiden höst vi fick tillbaka, och barmarken höll i sig så vi har haft fullt upp. Vi har varit ute och gått vid Gullvik några gånger och hittat en "ny" stig att gå på, två gånger har vi varit där med Tessan och Pepsi och hundarna har stortrivts. En dag åkte jag och Zsandor ut till Balesudden men det var mörkt och dimmigt och vattnet forsade överallt så vi kom inte långt den dagen. Dessutom har vi hittat en ny skog att gå i, ute i Själevad. Ett spår som är en dryg halvmil med bra terräng. Senast idag var vi där, jag, Zsandor och husse, efteråt åkte vi till stan och gick på djuraffären där Zsandor fick ett nytt träningskoppel och en godisbit.
Vi har varit med Tessan, Örjan och Pepsi på träning i Sörsvejde anordnat av en tollarkennel och det kommer förhoppningsvis bli fler gånger. Zsandor skämde ut mig lite i början genom att fräsa åt en hanhund när vi skulle gå slalom men sen gick det hyfsat bra med tanke på att det var evigheter sen Zsandor tränade med andra hundar sist. Men det är bra för honom, förut när vi bodde i Fresta och Smedby tränade vi ju med andra hundar ett par gånger i veckan och då gick det jättebra, han brydde sig inte om de andra hundarna alls. 
Vi har också hunnit med att blodspåra lite, han kan det riktigt bra nu men fortfarande är spåren inte så långa och inte heller avancerade.
Igår var vi uppe vid Hörnsjön med Emmy och Daima och la ut spår, sen gick vi en sväng via golfbanan där hundarna sprang som tokiga och lekte lite grann innan de fick ta spåren. Det gick hur bra som helst! Nu har jag bestämt mig för att hinna lägga så många spår som möjligt innan snön kommer, annars kommer jag ångra mig när det inte längre går.

Uppdatering

Förra helgen var mina föräldrar och My här och hälsade på för att fira min födelsedag och umgås lite.
Zsandor blev såklart överlycklig över att träffa dem, men verkade inte direkt besviken när de åkte till hotellet på kvällarna heller, tror han tycker det är kul att träffas men när det är läggdags vill han att det ska vara som vanligt med bara flocken.
Vi åkte ut till Skeppsmalen en dag, beredda på snålblåst från havet men det var soligt och varmt som höst förutom lite isigt på klipporna. Lilla My var precis som vanligt, satte sig ner och surade när hon inte ville gå mer och på tillbakavägen bar pappa henne, vilket såklart innebär att hon kommer fortsätta sätta sig ner och vägra gå i fortsättningen. Hon är extremt bortskämd på så sätt, pappa har inte riktigt fattat det här med att hon faktiskt är en hund, utan säger alltid att hon är så liten och fryser och så bär han henne, hon har honom lindad runt lillfingret.
Dagen efter (min födelsedag) gick vi skogen här ovanför, det var soligt då också men även då fick Mysan för sig att det var för jobbigt att gå av och till, speciellt när vi gick på berget. När hon går bakom Zsandor är det inga problem, då försöker hon hänga på, men hon har så korta ben och han är så snabb och smidig så hon sackar efter ganska snabbt och då är det inte kul längre.
Jag köpte en sticka kofta på Rusta till Zsandor förut, det stod att det var medium men det var alldeles för liten, vi prövade den på My och där passade den perfekt i alla fall. Hon såg ut som en liten inslagen julklapp när hon sprang omkring, och det bästa var att hon rörde sig helt obehindrat i tröjan, när hon har stelt täcke på sig blir hon så orörlig och vill ofta inte gå. Det är ofta hon inte vill gå med andra ord. :-)

Zsandor fryser ute nu men verkar ännu tycka snön är okej, förutom när det snöar. Vi var ute på golfbanan en dag och lekte och dagen efter träffade vi Emmy och Daima och så länge han har täcke på sig och rör sig så verkar snön inte bekomma honom. Jag är glad så länge det fortsätter.

RSS 2.0