Heldag i Skagsudde

En efterlängtad dag, äntligen var det dags att åka ut til Skagsudde igen! Jag och Zsandor har varit där tre gånger innan i sommar, men bara några timmar per gång, idag hade vi hela dagen på oss!
Vi kom fram vid kvart över tolv, vandrade/klättrade på klipporna bort till stället jag hittade förra gången som ligger så pass långt bort att man kan vara säker på att vara alldeles ensamma. Det tog ett bra tag och vi var varma när vi kom fram, det blåste ganska ordentligt med i vår lilla vik var det lite lugnare och bakom en klippa var det nästan vindstilla så där satte jag mig.
Vi åt matsäck, läste böcker, lekte med Zsandor och gick på upptäcksfärd. Vid ett tillfälle gick Zsandor på egen upptäcksfärd och började skälla på något. "Åh nej, folk!" tänkte vi, men det var något djur i en skreva han stod och skällde på. Jag antar att det var något mårddjur, hålan var ganska stor och det luktade äckligt, typ rutten fisk, ungefär som när jag var i Skåne och såg illrar på en liknande plats. Zsandor hade antagligen fått syn på ett djur som sprang och gömde sig, för han var oerhört nyfiken, och sådär skäller han bara om det är ett levande djur han får syn på, som han vill få tag på eller undrar vad det är.
Efter några timmar i sol och friska havsvindar var vi trötta och började gå tillbaka, gick nu ovanför klipporna på berget. Det var häftigt, vi har aldrig gått däruppe förut så det var kul att få se allt från en ny sida. Väl framme vid bilen hade vi varit ute i fem timmar och Zsandor har fått två färska skrapsår på låren, ett på insidan och ett på utsidan, de syns tydligt på nedersta bilden.

image211
Sol, havet, klippor, leksaker, mat, "flocken" - kan det bli bättre för en pinscher?

image212
Husse och Zsandor leker

image213
Snygging i blåsten

image216
En trött hund vilar på klippan, det ser inte så bekvämt ut

image215
Vilar hemma på mattan, på låren har han två minnen efter dagens äventyr

Kommentarer
Postat av: Tessan (Pepsis matte)

Hihi.. han ser helt slut ut stackars Zsandor. Eller stackars.. han hade nog en helt underbar dag!!

2007-08-14 @ 21:34:47
URL: http://danstanten.blogg.se/pepsismatte

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0