Ispromenad

Igår var vi ute på Höglandssjön med Emmy och Daima, någon hade plogat upp ett långt spår på isen som vi gick ett par varv på. Vanligtvis går jag inte gärna på isen sådär, men när de har kört med plogbil och det är mycket folk ute så känns det tryggt, igår mötte vi visserligen bara en av Emmys kunder med en söt liten schipperkepojk som Zsandor vart förjust i, men hon hade redan gått där samma dag och det brukade visst vara folk ute. Det var lustigt att se Zsandor och schipperken busa, nu har jag ju nyligen fått reda på att Nelson inte lever längre men kunde ändå inte låt bli att undra hur det skulle vara om de två fått träffats. De hade säkert slagits iofs eftersom Nelson också hade lite problem med hanhundar och var rätt kaxig, i alla fall när han var ung, men ändå. Den vi träffade var visserligen bara ett halvår men ändå så liten, Nelson var ju ganska hög, lite för hög för rasstandarden så mellan honom och Zsandor skulle det bara skiljt en dryg decimeter.
Zsandor och Daima hade kul på isen, de sprang och jagade varandra, men efter två varv hade Zsandor fått nog av blåsten och sprang upp på "land" igen. Sen när vi kom hem var han helt slut trots att vi bara gått ungefär 1½ timme, men jag tror det beror på att han lekt så mycket på förmiddagen och att han höll sig vaken medan vi var och handlade, eftersom han fick en rolig leksak innan vi åkte.

Idag får Zsandor en lite trist dag, jag är sjuk och han ville inte gå ut på långpromenad med husse för det blåser så mycket. Vi var ute och kastade lite leksaker och sen fick han ett dubbelt paket med pipisar och godiskorvar i och dessutom fick vi äntligen tag på färska märgben igår så han får nog en bra dag ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0