Senaste veckan

Zsandor har haft en jobbig vecka, eller snarare 1½ egentligen, vi hann bara vara hemma från Lofsdalen några dagar innan det var dags att åka ut till stugan. Där tog vi det ganska lugnt, gick en promenad upp på berget och en utefter grusvägen, annars var vi mest vid stugan där han busade på den stora gräsmattan eller låg och solade. Han trivdes nog bra men det är ju ändå ansträngande att vara på nya ställen, han kan inte slappna av som vanligt.
Sen kom familjen (- Marie + Faye) upp med My och då vart det ännu jobbigare dagar. Vi har visserligen sovit hemma med tillbringat den mesta tiden i stugan, eller på utflykter. Vi har hunnit med några vanliga skogsvandringar, gått en del i området runt stugan (ganska trist för det är nästan bara grusvägar) och så har vi varit ute vid Rotsidan och vandrat på klipporna en dag, vilket Zsandor fullkomligt älskar.
Dessutom var vi på midsommarfirande i Bredbyn där hundarna var med. Det gick jättebra, båda var lugna och verkade trivas, Zsandor hälsade på både barn och gamla som blev förtjusta i honom, själv brydde han sig knappt vem som klappade på honom (tänk om han kunde vara så tålig och vänlig även inomhus...). Mot slutet när han låg på en dyna var den en liten hund som kom springande fram mot honom eftersom hussen inte hade vett nog att hålla kopplet tillräckligt kort, då blev Zsandor sur, men det skulle jag också blivit om jag vore han.
Förutom alla aktiviteter vi varit på, är det uttröttande för Zsandor bara att vara vid stugan, speciellt när My är där. Han kan inte slappna av så bra när han inte är hemma och när hon är där måste han även ha koll på var hon är hela tiden. Vi spärrade av med kompostnät på kvällen så han kunde slappna av ordentligt, sen den där gången förra sommaren då My av misstag hoppade upp i soffan rakt på honom och det blev lite tjafs så är han väldigt osäker på henne, verkar tro att om hon springer mot hans håll ska hon hoppa på honom eller nåt och då tar han det säkra före det osäkra och morrar, vilket ingen av dem ska behöva utsättas för. Jag tror de går och tänker om varandra nåt i stil med att "den där labila typen kan man inte lita på för fem öre, bäst att vara på sin vakt", och det med all rätt.

Igår fick Zsandor en vilodag från alltsammans, låg mest på uteplatsen och latade sig, och idag gick vi i Svedjeholmen.

image163
Glada hundar i Myckling.

image164
Nej hon solar inte, hon blundar för att kameran är så läskig.

image165
Havskungen.

image166
Matte-&-Zsandor-mys.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0