Pepsivakt dag 1

Idag kom Zsandors bästis Pepsi hit eftersom hennes matte och husse ska ha bebis vilken timme som helst, hon ska bo här några dagar tills Tessan och barnet får komma hem från BB.
Vi tog en ganska lugn promenad idag, Kristofer kände sig inte helt pigg efter gårdagskvällen och jag hade ingen lust att sticka till skogs på utan honom så vi gick här i Hörnett istället.
Först gick vi bort till golfbanan och sen sjön med hundarna i tvillingkoppel och flexi, det var lite bökigt i början eftersom när en stannar och den andra fortsätter gå så dras den stannade hunden med. Speciellt om det är Zsandor som stannar eftersom Pepsi är lite större och starkare än honom. Så när han skulle bajsa så fortsatte Pepsi gå så han inte kunde sitta still stackarn. Vid nästa försök var han beredd, stod bredbent och höll emot när hon drog så han inte rubbades så mycket ur sin ställning.

image105
Här går vi i skogen mellan golfbanan och sjön, vovvarna ser ut som två draghundar.


image106
Ute på bryggan med golfare i bakgrunden, svårt att få hundarna att stå så man kan fota.

image108
Spanar på golfare.

image109
Gosestund.

Sen gick vi vidare upp mot Hörnsjön. På vägen träffade vi golfare, joggare och en barnfamilj, båda hundarna var helt oberörda och verkade mest intresserade av att kissa och lukta på varandras kiss. Zsandor passade på att nosa Pepsi i rumpan så ofta han kom åt eftersom hon är i början av löpet. Tur att han är kastrerad ändå, annars hade det nog inte funkat att ha dem ihop under löpperioden, har hört om hundar som bara står och piper eller ylar när tikar löper i närheten.

image110
Vilopaus. Jag ångrar att jag tog så mycket kläder på mig och Pepsi önskar nog att hon hade tunnare päls.

image111
Hittade en bra plats där hundarna kunde dricka och svalka sig lite i sjön där ingen såg (badförbud).

image112
Synd att det folk där (och badförbud) annars kunde hundarna fått bada på riktigt, men dom var nog rätt nöjda ändå. Jag avundades dem som kunde klafsa i och svalka fötterna.

På hemvägen genom skogen gick vi förbi de som har ett helt gäng golden retrievers, deras gård ligger precis vid stigen men de har stängsel som tur är. Vi blev utskällda av fem golden i olika storlek men inte ett ljud hördes från Pepsi, hon reste lite ragg och fortsatte sedan framåt, Zsandor däremot gnällde lite eftersom han gillar de hundarna.

image113
Nere på vändplan vid Kempis fick Zsandor ett lekryck, tyvärr var de kopplade och finns ingen möjlighet att släppa dem där, men lite kunde de ändå busa.

image114
Zsandor var så leksugen att han glömde bort att han brukar bli brydd och sluta leka när Pepsi lekmorrar, det var bara så typiskt att det var just där de började leka, hade det varit i skogen kunde de fått springa och busa på riktigt!


När vi kom hem var vi trötta alla tre, vi hade ändå varit ute i två timmar och speciellt för Pepsi var det säkert ansträngande med alla människor vi mötte och hundar vi blev utskällda av. Zsandor är ju ändå van att gå här omkring men för henne var det nästan helt nytt och det tar nog på krafterna med alla intryck. Pepsi var hungrig efter promenaden och Zsandor vart lite avundsjuk när han hörde henne tugga, men vi stängde av med kompostgaller så hon kunde ha matskålen framme utan att bli rånad av Zsandor, och då kunde han slappna av bättre och gå och lägga sig.

På kvällen gick vi en runda bland villorna, när vi kom bort till där sankt bernhardshundarna bor så var de tyvärr inte i hundgården utan satt ute i lina som de brukade göra förr. Och som vanligt så kastade sig den stora av dem sig ut i linan och gjorde utfall och det är riktigt obehagligt trots att man vet att han sitter fast. Den där bjässen kan nog slita sig loss om han bara tar i. Pepsi vart lite rädd, tappade ner svansen och sprang några steg bort men sen gaskade hon upp sig när hon märkte att Zsandor inte brydde sig, han är van att bli utskälld av de där bestarna. Stackars hund, den hade halsband och när den kastade sig fram sådär så slog den en volt när linan ryckte till, den kan ju för tusan bryta nacken av det där... kanske dags att ringa djurskyddet igen om deras djurhållning.
Nåväl, vi gick vidare medan de hundarna fortsatte skälla och vråla efter oss och inte blev det bättre när deras matte kom ut och vrålade ännu mer (åt dem). Fick lust att gå tillbaka och fråga om hon tror hundarna tystnar mer ju högre hon skriker och ju mer hon svär...
Deras granne har också en stor hund, en berner sennen och den skällde också, men den är lite lugnare och gör inga utfall. Jag tyckte lite synd om Pepsi som fick ett sånt "första" intryck av att bo i villakvarter men efter bara ett par minuter var svansen i en krok igen och hon verkade smittas av Zsandors lugn.
Återigen skulle hundarna försöka busa i koppel, jag undrar vad det är med Zsandor och koppel, att han oftare börjar busa i koppel än utan. Men det kommer fler chanser. Vi gick förbi lilla powder puffen Cissi också som var ute i trädgården och även denna gång var Pepsi helt oberörd medan Zsandor ville fram och hälsa.
Nu ska de få varsin tuggrej att bita på, Pepsi får ett grisöra men Zsandor får inte äta dem för de hårda kanterna så han får "nöja sig" med grishud som är formad som ett öra. :-)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fast egentligen är det ju "Vaktpepsi" och inte "Pepsivakt" - vi har ju fått tillskott i vår vakthundsarsenal, hemtjänsten är inte så populära hos Pepsi. :-D

2007-05-28 @ 10:44:12
URL: http://kristoferwallmark.blogg.se
Postat av: Tessan

Hihi.. tror det ligger något i Kristofers kommentar här ovanför :)

2007-05-31 @ 14:10:32
URL: http://danstanten.blogg.se/pepsismatte

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0