Pepsivakt dag 3

Tredje dagen och hundarna fick en lite lugnare dag, verkar som det var lika bra för de verkar rätt trötta båda två. Det tar på krafterna att vara ute i Balesudden och antagligen också att bo tillsammans både natt och dag.
På förmiddagen fick hundarna en tråkig stund då jag var på bilverkstan men efter lunch gick vi ut till skogen ovanför Hållänget. Det började med att en lös hund kom farande bakom ett hörn, Pepsi blev väldigt upprörd och båda hundarna drog för allt de var värda, jag kunde knappt hålla emot och ännu mindre korta in kopplet på hundarna. Men det gick bra som tur var, det var en liten tik som löpte så hon och Zsandor var väldigt intresserade av varandra, Pepsi verkade irriterad på det, eller så var hon bara chockad över det plötsliga uppdykandet.
I skogen fick de springa lösa tills vi såg bilar parkerade vid skogsvägen, och tur var det att jag kopplade upp dem för fem minuter senare träffade vi en räv och hundarna blev såklart tokiga!
Vi fortsatte in på en stig och jag vågade inte släppa dem eftersom de fortfarande var sugna på räven, och sen verkar det som om vi gick på samma stig som räven sprungit iväg på för de spårade som tusan. Då var det heller inte kul att försöka hålla i dem och gå lugnt där bakom... var för sig väger de inte så mycket men tillsammans blir de som en rottis eller nåt.

Efter middagen åkte vi ut till Svedjeholmen och gick ett par timmar i skogen där, även där träffade vi på en lös hund, som ägaren turligt nog hann få tag i, men hundarna blev återigen upprörda och svåra att hålla i när hunden och ägaren gick förbi. Ska man ha två så pass stora hundar måste man nog ha lite bättre pli på dem i vissa situationer... :-)
Resten av promenaden gick bra, hundarna verkade dock lite trötta och sprang inte så mycket som vanligt. Zsandor till och med la sig ner i mossan och bara låg där och tittade. Vi gick upp på ett berg och lekte lite med leksaker, då vaknade de!
På hemvägen hittade de nåt väldigt färskt spår att springa på en stund, sen ville åtminstone Zsandor bara hem. Han sprang så fort han kunde i koppel för att komma till bilen, väntade otåligt på att jag skulle låsa upp och gnällde när vi svängde in i Hörnett. Det gör han bara när han verkligen vill hem. Jag tar det som ett bra tecken att de är trötta och nöjda.

För en stund sen kom Örjan och hämtade Pepsi, han ska sova hemma så då får hon också göra det. Kan nog bli skönt för dem båda att få slippa varandra en natt, imorgon kommer hon tillbaka på dagen och då kommer de säkert bete sig sådär lyckligt som om de inte skulle träffats på en vecka!

(Blev tyvärr inga bilder idag eftersom Kristofer inte var med, min mobilkamera tar inte bra bilder när vädret är lite dassigt.)

Kommentarer
Postat av: Tessan

Jag förstår hur du hade det när du mötte hundar och hade båda två i koppel.. man har inte samma koll som när man bara har en i "vanlig" storlek.

2007-05-31 @ 14:15:48
URL: http://danstanten.blogg.se/pepsismatte

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0