Nytt moment, ny kompis och snöiga promenader

Nu är helgen nästan slut, imorgon bär det av tillbaka till Umeå igen och jag tror inte Zsandor direkt sörjer över det... Helgen har varit lugn (tråkig?) för honom eftersom matte varit dålig, men trots det har han fått långpromenader på minst två timmar både fredag, lördag och söndag. Igår hade han dessutom turen att träffa en ny kompis, en korthårig vorstehtik vid namn Kira som är exakt nio dagar äldre än honom. Hon var jättego, synd bara att Zsandor var mer intresserad att spana efter husse som var nere vid sjön och fotade än att leka med henne.
Idag gick vi en sväng i skogen eftersom matte var lite piggare, men det blev inte länge eftersom det var så mycket snö att det mest var jobbigt att gå utanför stigen (matte fick inte anstränga sig). Så vi gick runt lite på berget och ner till Hamptjärn, sen gick vi hem via trottoarer och vägar där det var lättare att gå. Inte så kul men ändå mysigt i den fallande snön, och matte hade faktiskt träningsvärk i benen efteråt.

Den här helgen har vi börjat träna in ett nytt moment eftersom apport sitter så pass bra nu att det inte är lika kul att träna, vi har börjat lära Zsandor att plocka upp sina leksaker från golvet och lägga i sin leksakskorg. Lär ju dröja ett tag innan han verkligen förstår på bara kommando, men än så länge går det bra när leksakerna ligger bredvid korgen och matte pekar. Han tycker det är skitkul!

image437
Inte så bra bilder men ni ser hur mysigt det är med all snö.

image438
Zsandor var lite kinkig ibland, han föredrar barmark.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0