snötäckta berg, fallera!

Ska först skriva lite om Zsandors vecka. Vi har som sagt varit uppe i stugan sen i söndags, det har varit mycket skola för matte och husse, då har Zsandor fått vara hos dagmatte Ulrika eller varit hemma själv när det bara rört sig om några timmar.
Zsandor trivs jättebra i stugan, det är lite större än vår lägenhet men framförallt är det större fria ytor, vilket han tycker är jättebra att leka på. Extra bra är det att matte och husse inte har TV och inte sitter så mycket framför datorerna, mer tid att leka, träna och gosa med honom!
Tyvärr har det varit mörkt när vi varit ute och gått förutom en gång, så några bilder har vi inte ännu och vi har inte kunnat utforska området så mycket ännu. Tavelsjöleden går väldigt nära så dit ska vi ta oss någon dag snart, och sen har vi kollat lite i skogen precis utanför och där finns visst några olika leder som en granne som har pointrar tipsade om, men nu var det så blött där så vi får vänta tills det frusit på lite mer innan vi går där. Än så länge har vi bara gått runt sjön, det är bilväg men nästan ingen trafik alls så det är ganska bra.

image418
Husse och Zsandor myser i stugan, där vi sover på golvet (toppen tycker Zsandor!)


---

Idag fick Zsandor sin första ordentliga långpromenad på flera dagar. Matte var inte riktigt pigg men struntade i det (dumt nog) och vi var ute och gick på snöiga berg i tre timmar. Det var faktiskt jättemysigt, jobbigt i början när man gick uppåt eftersom snön gör att man inte ser om det är is eller gropar, men när man väl vant sig gick det jättebra. Snön var precis lagom, nån halv dm tjock och sådär härligt lös som Zsandor gillar. I början hade han tröja på sig men den blev så blöt under magen så jag tog av den efter en stund, och då blev det fart på honom! Han kutade runt som en galning och det syntes verkligen på honom att han inte fått springa ordentligt på många dagar, han såg så lycklig ut!

image419
Härligt att se solen igen efter många dagar med grå himmel

image420
"Matte det här är ju kul!"

image421
Självklart går vi inte efter stigar, passar på att gå i skogen så länge det går... :-)

image422
Riktig vintertavla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0