Utforskning av Umeås vildmarker

Japp nu kommer äntligen en uppdatering om vad Zsandor har sysslat med hela veckan.

På dagarna när matte och husse varit i skolan har Zsandor varit hos dagmatte, en dag fick han dock vara hemma eftersom det var så få timmar vi var borta. Den lediga dagen ska jag skriva mer om nedan.
Zsandor stortrivs i stugan, jag tror nästan han trivs bättre där än hemma i Hörnett, det är ju på landet... han tycker som jag sagt tidigare det är bra utan TV och internet, han tycker det är perfekt med matte och husse på madrasser på golvet och nu när vi möblerat om lite så står ett rum tomt och ni kan ju räkna ut vad det blivit av det: ett lekrum till Zsandor! Helt perfekt att kasta runt leksaker i eller leka med kongen som annars bara fastnar i möbler.
Men det bästa av allt är att de allra flesta stugorna runt omkring står tomma. Vi har som sagt hyresvärden ca 50 m bort och åt andra hållet några hundra meter bor gubben med pointrarna. Däremellan och därefter är det folktomt, vilket innebär att Zsandor kan gå lös på kort promenaderna. När det är mörkt gillar han inte att vara ute, men nu älskar han det, han får nämligen springa runt lös med bara reflexvästen på sig. Han har skitkul, man ser vekligen på honom hur lycklig han blir av att få springa utan koppel. Tyvärr glömmer han lätt bort att göra det han ska (kissa och bajsa). :-)

image434
Såhär ser det ut på våra promenader runt sjön där vi "bor"


En annan skitbra sak är att vi kom på att om man går upp i skogen ca 100 m från stugan (där det inte gick att gå förra veckan men nu har det fryst på och nån underbar människa har kört upp ett perfekt spår med skoter), så kan man gå en skogspromenad som tar ca 25 min, perfekt som morgonpromenad! Dessutom kan man gå en längre sträcka där, men den har jag inte hunnit testa ännu eftersom det oftast är mörkt när vi kommer hem på dagarna.
Så ni kan tro att Zsandor inte vill komma hem igen där de flesta promenaderna är koppelpromenader runt villorna, jämför det med att få springa helt lös och busa som man vill... Zsandor ska bo på landet och ha skogen utanför knuten, utan bilar, utan massa folk... det är nog hans dröm att bo så på heltid!

---

I onsdags hade vi alltså en "ledig" dag, så då passade vi såklart på att åka till Tavelsjöleden som går mindre än 3 km från vår stuga.
Vädret var alldeles perfekt, några minusgrader och strålande sol. Zsandor fick ha en tröja på sig och det enda som egentligen var synd på promenaden var att vi inte hade ett till täcke till honom med eftersom han frös när vi tog en paus. Annars var det helt underbart, vi gick mellan 8 och 10 km, var ute i tre timmar och det räckte mer än nog. Det är jobbigare att gå i snö än på barmark, trots att en stor del av leden var upptrampad, i början (och slutet) var det tom kört med bil eller något så där var det skönt att gå!
Zsandor älskade det såklart, än så länge är det så pass lite snö att han kan springa ganska obehindrat in i skogen och då kan han tom tycka snö är roligt att döma av hans beteende.

image425
Glad busig Zsandor hittar ofta pinnar att leka med

image426
Härlig vinterdag med frost på träden

image427
Mattes favoritkillar!

image428
SötNOS

image429
Zsandor har tittat på utsikten från Vallberget

image435
Vid Stor-Tavelsjön (som konstigt nog är mindre än Tavelsjön) rastade vi och gjorde upp eld

image430
På rasten fick Zsandor låna lite kläder av matte eftersom han frös

image432
Vandrar i godan ro

image431
Zsandorini glad

image433
När vi kom hem sov både Zsandor och husse gott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0