Höstskog och öronprolem

Igår gick vi en långpromenad upp bakom Vitsjöberget på den gamla igenväxta grusvägen. Det blev en lagom lång promenad på tre timmar, ganska lång men har inte så mycket att skriva ändå. Zsandor hade tokroligt, sprang på spår och jagade nåt djur en gång, lekte med pinnar och leksaker, och självklart grävde han i varenda sorkhål han såg...det har blivit en besatthet hos honom, så fort han ser ett hål stoppar han ner nosen i det och gräver, spelar ingen roll om det är på en äng, i skogen, mellan ett par stenar... han är helt tokig i det! Och stoppar man honom inte alternativt går vidare kan han stå och gräva hur länge som helst, i lördags höll han på i 20 minuter i ett hål medan jag satt och tittade på.

En tråkig sak är att Zsandor har en irritation i vänstra örat, jag upptäckte i lördags att örat var ovanligt rött och sen började det samlas mer sekret än vanligt och började lukta lite sådär infektion, dessutom skakade han på huvudet mer än vanligt och gick lite snett med huvet då och då. Han brukar ju inte ha något kladd i örona nästan alls vanligtvis. Jag gjorde rent och ringde veterinären igår, fick en tid på torsdag. Men idag ser det bättre ut, inte så rött längre och luktar inte lika mycket, och han verkar inte lika sned så jag hoppas det, vad det nu var, är på väg att gå över. Ska tvätta och ta en lite mer ordentlig koll senare. Han har haft öroninflammation tidigare, för några år sedan och det är väl inte hela världen, men inte är det kul heller.
Fast det var väl dags nu för veterinärbesök igen eftersom det var ett halvår sedan, och det brukar ju vara minst en gång i halvåret han råkar ut för nåt, fast när han var yngre var det väl i genomsnitt varannan, var tredje månad. Man kan ju hoppas att oturen växer bort med åren. Känner ingen annan hund som varit så mycket hos doktorn som Zsandor, för olika "små"-saker... tror faktiskt jag ska skriva ut listan och kostnaderna för det en dag... om inte annat kanske det kan hejda folk som tänkt köpa hund utan att ha tänkt igenom det så noga...

Nu väntar vi bara på att mina nybakta ostfrallor ska svalna, sen ska vi till Myckling!

image361
Zsandor med sin tvillingbror

Kommentarer
Postat av: Tessan

Vi vill också följa med på promenad!!!!!

2007-10-09 @ 22:58:52
URL: http://danstanten.blogg.se/pepsismatte
Postat av: Malinbayard

Hur har det gått med örat???

2007-10-12 @ 13:52:18
URL: http://malinbayard.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0