"Vilse" - men lyckat ändå

Igår hade vi tänkt gå rundan från Gala till Billsta som Tessan kollat ut på karta. Sagt och gjort, vi gav oss iväg från en parkering bara en kort bit från deras hus. Först var det uppförsbacke på en grusväg i ca 50 min, men det var inte så brant och hundarna kunde springa lösa så det var ingen som klagade. Sedan hittade vi stigen vi skulle gå på och kom upp till en skoterstuga som Tessan kände till, där fortsatte vi och kom snart ut på ett kalhygge där vi fikade.
Eftersom det var lite kallt och helt grått så stannade vi inte så länge, åt några goda mackor Tessan hade med (och glömde helt bort bullarna) och Alva fick äta lite, sedan fortsatte vi. Snart kom vi ut på en liten skogsväg som ledde ut på en ännu större skogsväg, där vi träffade på en skogsarbetare som fick en liten utskällning av två förvånade hundar. Som tur var så var han också hundägare så det var ingen fara, och han kunde tala om för oss att vi var nästan precis i Billa, inte Billsta som vi trodde.
Det visade sig sedan att vi gått fel vid stugan alldeles i början, men det gjorde ju inget för promenaden var nog så trevlig ändå och vi var ute i nästan tre timmar så hundarna var nöjda, trots att de, precis som vi gärna skulle gått en timme till... trots att vi gått ganska långt kändes det inte jobbigt eftersom vi mest gått på skogsvägar, inte sån terräng vi är vana vid. :-)

Men nu har vi en ny runda att gå, och dessutom har vi ju kvar den rundan vi skulle gått att gå en annan gång.

image395
Pepsi söt

image396
Zsandor äter pinne. Tänk honom lite gulare i pälsen, visst är han och Pepsi lika?

image397
Stormattar och lillmatte Alva går över skranglig bro

image398
Zsandor och matte på en härlig äng


Idag skulle vi till skolan och Zsandor fick vara hos dagmatte och mysa, men jag gick upp tidigt och hann ut i skogen en timme innan vi skulle åka så Zsandor fick springa av sig lite på berget. Det kändes så bra, han var så glad och pigg och jag vet ju att hade vi inte gått ut på morgonen hade det inte blivit någon långpromenad idag, eftersom det var mörkt när vi kom hem. Och nu när kvällarna blivit mörka och kalla är han inte så förtjust i långpromenader på kvällskvisten längre... något han ärvt av matte? 


Kommentarer
Postat av: Sabina

Wow, vilken härlig promenad... å vilka lyckliga hundar ni måste haft sen:)
Kul att gå i marker som man aldrig gått i förut, extra spännande för hundarna.
Ser ut som ni har ganska fint väder i norrland, även om det är kallt så är det ju underbart så länge det inte regnar å blåser...

2007-10-26 @ 11:14:49
URL: http://sabozzmax.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0