Helgen som var...

Det var en äventyrlig helg för Zsandor eftersom vi var på nya ställen och utforskade.

I lörsdags åkte vi en mil inåt landet till ett ställe som heter Töva, där hade matte sett ut några motionsspår på kartan som vi testade. Vi gick ett spår som var 7 km, men det var inte mycket att hurra över. Vi hade tur eftersom det var tomt på skidåkare där, och spåren gick bra att gå i trots att det var kramsnö. Men rundan var föga upphetsande, man gick som i ett B där långsidan gick längs en 90 väg och kurvorna inne i skogen var helt ok men det gick alldeles för fort att gå runt! Dessutom hade matten ont i huvudet och var inte jättepigg så hon orkade inte utforska skogen runt omkring, och var dessutom lite nojig eftersom det finns björn i närheten och även den upplyste matten blir påverkad av björnattacker och rapporter om att björnarna i länet börjat vakna. Men skam den som ger sig, 7 km-rundan tog bara 1½ timme och det var inte nog så efter att ha gått runt hoppade vi in i bilen igen och åkte bort till Sidsjön, där gick vi längs sjön och sedan upp på spåret bakom och gick ca 1½ timme till. I närheten av Sidsjön finns en skjutbana där det började skjutas, men just som det började smälla träffade vi en gubbe med en norsk buhundstik som Zsandor lekte med en lång stund, och bättre avledning finns inte! Han brydde sig knappt om att det smällde ganska högt i närheten utan var helt betagen i denna söta tik som gärna ville brottas med honom!

Sen åkte vi hem och sov, matten var sjuk hela kvällen sen så Zsandor hade nog rätt tråkigt, men han är bra på att trösta en ledsen och sjuk matte - lägger sig nära och pussas så mycket han bara kan, samt lägger tassen på mattes huvud för att visa hur mycket han bryr sig, sötisen.


image528image527image526



I söndags blev en betydligt bättre dag! Matten mådde bra och vädret var helt underbart! Flera plusgrader men strålande sol! Vi åkte bort till Hulistugan i Granloholm, som matten sett ut på karta. Elljusspåret som går runt med utgångspunkt vid stugan var tyvärr inte jättekul heller, inte speciellt långt för skogsmullar som oss... Men vi hittade en lösning som vanligt. Vi gick en sväng ut på en promenadväg nedanför skogen, satt på en bänk och solade en stund och tränade på flera hundmöten. Sen gick vi en genväg genom härligt mossig skog utan snö och hittade så småningom bort mot ett bostadsområde som vi passerade bort mot ett nytt mål matte hittat på kartan. Och det ångrar vi inte en sekund! Bakom bostadsområdet ligger nämligen en liten sjö som man kan gå runt, och efter det kan man fortsätta på gångvägar (inte stigar visserligen, men vad spelar det för roll när solen gassar?) och gå längs ängar/åkrar tills man kommer tillbaka till Hulistugan efter ett tag. Vi stannade och åt matsäck i solen, sen gick vi ut på en snöig äng och lekte med leksaker. Efter en stund fattade Zsandor ett beslut, han tog leksaken i munnen och gick bort till en liten skogsdunge med torrt gräs, där han helt enkelt la sig ner och solade! Det är första gången i år han lägger sig ute och solar, så det är ett säkert vårtecken, nu väntar jag bara på vårrullningen som brukar komma i april. Vi stannade där i dungen en stund, Zsandor låg och bet på sin leksak och spanade på hundar som gick förbi en bit bort och matten bara njöt! Nu längtar vi båda efter ännu mer vår och värme så man kan vara ute hela dagen!

Väl tillbaka vid bilen visade det sig att vi varit ute i nästan tre timmar idag också, det var ju inte riktigt meningen eftersom matten tänkt ta det lugnt, men med tanke på att vi gått sakta och suttit mycket i solen så är det nog ingen fara.


image533image532image531image530image529


Kommentarer
Postat av: Tessan

Vi saknar er! Kommer ni hem till Ö-vik någon helg snart måntro?

2008-04-01 @ 15:16:08
URL: http://danstanten.blogg.se/pepsismatte

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0