Familjeträff

Det har varit en hel del äventyr nu i helgen men matte har inte tid att skriva så mycket idag, får bli en kort sammanfattning.
I fredags fick matte sluta efter lunch så vi gick upp på Norra stadsberget, men den här gången åt andra hållet än sist (för fyra veckor sedan) och på så vis hittade vi en massa småstigar genom skogen. Till sist kom vi fram till ett motionsområde i ena utkanten av stan, det var inte så kul men vi gick ändå rundan runt för att undersöka. Sedan blev det hem igen genom skogen, via Bureplatsen och till sist kom vi ut vid några villor och fick gå den vägen hem. Det är kul att vi hittade hur man går upp i det stora skogsområdet där, och stället har absolut kvaliteter med alla småstigar som gick åt olika håll och ett hyfsat stort skogsområde.
På kvällen kom mattes föräldrar och ni kan ju gissa hur glad Zsandor blev! Han stod och hoppade på bakbenen mitt i stan och skulle pussas. Mattes föräldrar är några av få personer Zsandor verkligen älskar, och med tanke på att han ogillar de flesta är det verkligen speciellt!

På lördagen gick vi ner mot Sidsjön men det var svårt att gå för det var extremt isigt ute. Väl där nere var det pimplingstävling och när den var avslutad kom en fyrverkerismäll för att tala om att tiden var ute, men det gick riktigt bra, Zsandor reagerade såklart men kunde släppa det efter en stund. Hade det kommit fler hade det inte funkat, men som det var nu blev det bara bra träning. Att mattes föräldrar var med hade nog stor betydelse, för även om matte försöker att inte reagera så är det svårt med tanke på hur jobbigt vi haft det smällar, men föräldrarna bara fortsatte som inget hänt, det var nog lugnande för Zsandor.

Igår söndag åkte vi upp på Södra stadsberget, där var det Scandinavian Cup (eller nåt sånt) i längdskidor, så det var lite svårt att gå runt spåren eftersom det mesta var avstängt. Vi gick en kortare runda, sen fikade vi uppe på Änget där spårstationen och allt är, sedan var tävlingen slut och då kunde vi gå ett längre spår. Men det var mycket skidåkare så det var mest jobbigt, man fick gå på sidan hela tiden och hålla stenkoll bakåt. Vi hade i alla fall sol och plusgrader så det var mysigt ändå. Där har vi garanterat ett fantastiskt ställe att vandra på när våren har kommit och snön försvunnit!

image498
Zsandor tittar på utsikten över Sundsvall från Södra stadsberget

Och så ett par bilder på Zsandor och Pepsi från förra veckan:
image499
Två leende hundar!

image500
Härligt med nästan barmark i Gullvik!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0