Veckans aktiviteter

Matte har börjat jobba den här veckan men vi har ändå hunnit med en hel del aktiviteter varenda dag. Zsandor har tur för även de dagar matte jobbar har vi massor av tid för varandra, antingen slutar matte två eller så börjat hon två så då finns mycket utrymme för skogspromenader och annat kul även de dagarna!
Den senaste veckan har varit smockfull av aktiviteter, här kommer en kort sammanfattning:

Fredag:
Vi åkte ut till Skags udde igen, husse skulle jobba kväll men vi hann ändå vara där ute ca tre timmar. Vi gick runt på klipporna, lekte med leksaker och låg och njöt av vågornas skvalpande. Även Zsandor.


Lördag:
Ännu en lång dag i skogen, den här gången gick vi över bergen bort till Vitsjön, badade lite och klättrade sedan upp på Svedjeberget. "Gick" sedan hemåt via berget, det var en hel del klättring så det tog mycket längre tid än att gå längs leden, men roligare såklart!



Söndag:
Gick ner med husse till skogsdungen vid Veckefjärden, lämnade honom där för att fota medan matte och Zsandor gick upp i skogen vid Varvsberget. Gick runt där uppe på berget, runt Hörnsjön, upp till skidbacken och sen hem igen. Ingen jättespännande tur men lagom för att Zsandor skulle få springa av sig ordentligt och vi var ändå ute våra vanliga tre timmar så även om matte inte hade så kul så var Zsandor väldigt nöjd.

Måndag:
Det var oerhört varmt och matte skulle jobba på eftermiddagen så Zsandor fick nöja sig med en promenad runt Höglandssjön på förmiddagen, som tur var så var husse ledig så han och Zsandor hade en mysig dag hemma.

Tisdag:
Träffade vi Tessan, Alva och Pepsi för första gången på över en månad! Vi åkte såklart till Gullvik och gick vanliga rundan. Hundarna var superlyckliga av att träffas igen, Zsandor blev extra förtjust eftersom Pepsi dessutom löpte... det var ingen jätterusch på hundarna när vi gick rundan, men när vi rastade vid Ögletjärn blev det lite mer action. Pepsi badade såklart i tjärnen och Zsandor pussade på Alva så mycket han kunde, grävde i sanden, fick fnatt och tiggde ostbitar av Alva. På tillbakavägen mot bilen började hundarna leka också, det är så himla kul att se!









Onsdag:
Ledig dag för matte så idag blev det en riktig långtur igen. Tog bilen till Hamptjärn och gick upp mot Småtjärnarna, upp på Vitsjöberget och följde det hela vägen. Det är ett av mattes absoluta favoritställen, det är så härligt att gå uppe på berg, man har bra utsikt åt alla håll och inte minst över stan eller skogen beroende på vilket berg man är på, dessutom är det öppet så man blir inte överraskad av vilda djur... Sen gick vi via Vitsjöstugan och leden som går längs sjön tillbaka mot Småtjärn, men istället för att följa leden så gick vi längs med sjön, upp på bergen bakom Småtjärn och sen krånglade vi oss ut på Höga Kustenleden och så hem. Blev en nätt promenad på drygt fyra timmars bergsvandring nästan helt utan pauser. Vi var trötta efteråt!





Torsdag:
Idag gick vi återigen med husse ner till skogsdungen och sedan var vi några timmar på Varvsberget och i skogen runtomkring. Sedan var vi på uteplatsen flera timmar där Zsandor låg och solade och spanade på omgivningen.

---

För övrigt så har vi hunnit med att cykla en del, vara väldigt mycket på uteplatsen på soliga dagar samt hitta en ny kompis. En liten svart katt har följt efter oss på kvällspromenaderna den senaste veckan, i början på avstånd men sen har den kommit närmare och närmare. För några dagar sen kom den fram och strök sig mot Zsandors ben, gissa om han blev förvånad! Nu följer den oss på ett par meters avstånd nästan varje kvällspromenad och båda verkar lika förtjust i och nyfikna på varandra! Zsandor som brukar vara snudd på omöjlig att få med ut på kvällarna eftersom han är så trött, rusar nu upp direkt och fram till dörren när jag frågar honom om vi ska gå ut och träffa kissen.


Såhär ser uteplatsen ut med kompostnät runt

Kommentarer
Postat av: Malin B

Häftigt med en kissekatt som "lockbete". =)

Vilken puss Alva får!!!

2008-06-24 @ 16:24:11
URL: http://malinbayard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0