Helg i Övik

I helgen har Zsandor varit hemma i Övik igen, men en "kort" helg den här gången, bara fredag kväll till idag eftermiddag. Igår chansade vi att åka ut till Skagsudde eftersom snön börjat försvinna. På väg ut mot havet var det väldigt lite snö och även ute på klipporna men det var ändå halt. Vi var där ca 1½ timme men gick inte så långt eftersom det är svårt att gå på hala klippor (inte för Zsandor visserligen, han springer rakt upp för ishala klippor som den enklaste sak i världen). Zsandor tyckte det var lite trist att det var kallt och att vi inte gick lika långt som vi brukar när vi är där, men han fick ändå springa runt lite och leka med leksaker så helt missnöjd var han ändå inte.


image512
Zsandor vid väderstationen (den som omnämns i land- och sjöväderrapporten)

image513
Zsandor och matte på väg ner mot havet där klipporna var torrare

image514
Zsandor busar med en stackars pipis!

---

Idag tänkte vi ta en långpromenad i bergen i Svedjeholmen men det var för mycket snö så vi fick hålla oss till de upptrampade stigarna istället. Vi gick upp till Vitsjön, satt där och fikade i solen tills vi började frysa, sedan gick vi till Hamptjärn och hem via elledningarna. Förutom att matte frös och Zsandor inte kunde vara lös eftersom det var så mycket folk och hundar ute, så var det en väldigt trevlig promenad med strålande sol och fågelkvitter! Jag har nog aldrig sett så mycket folk ute i skogen där borta på samma gång, det brukar vara förvånande bara att möta fler än en person i skogen vanligtvis... men bra träning för Zsandor med lite hundmöten.
Nu är Zsandor och matte "hemma" i Sundsvall igen, Zsandor verkar ganska nöjd även om jag det är tydligt att han trivs bäst hemma i Övik...

image515
Zsandor och matte i Svedjeskogen


Alla bilder av husse Kristofer-foto.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0