Skuleskogen

Som vanligt blir det uppdatering efter helgen, har inte tid att skriva så ofta nu för det är så fullt upp hela tiden.
I fredags tog vi en kvällspromenad på två timmar ner mot Veckefjärden, genom skogen där. Anledningen till att det blev en så lång promenad är främst för att husse skulle fota överallt... men det gjorde oss inte så mycket för det var skönt ute. Vi såg en hare som Zsandor fick spåra efter i koppel, det var uppskattat! Efter dessa två timmar och bilresan (som verkar ta på hans krafter) var Zsandor trött och gick och la sig, vilket var tur för han behövde verkligen sina krafter till resten av helgen...

På lördagen hade vi bestämt att göra en ordentlig utflykt, det blev en tur till Skuleskogen och Slåttdalsskrevan (nej det var inte där Ronja spelades in). Vi gick bort till skrevan, fikade strax innan vid Tärnättssjön (eller vad den heter)  och sedan satt vi ett tag uppe på Slåttdalsberget. Zsandor tyckte det var läskigt, han är lite höjdrädd.

image598
Zsandor kan inte låta bli att kika ut över kanten på skrevan

Efter vilan gick vi tillbaka vägen via grottorna, det var mycket klättrande den vägen men kul med lite variation, sen gick vi längs kustbandet tillbakavägen, Zsandor ville helst gå på stranden, fråga mig inte varför. Vi var tillbaka vid bilen efter nästan 5½ timme så resten av dagen ägnade Zsandor åt att sova.

På söndagen hade vi inte riktigt lika mycket energi, vi åkte först ut till Alneskogen i Bonäset men där var det inte så kul så efter en dryg halvtimme åkte vi vidare ut mot Skeppsmaln istället. Där blåste det som sjutton, så istället för att gå ut på Skagsudde gick vi Lotsstigen in mot skogen. Efter en stund vek vi av och gick mot kusten på södra sidan, där var det mer lä. Vi hittade där en egen plats med klippor och stenstrand vi kunde vara på, antagligen en plats som är ganska bortglömd för turister eftersom ingen stig går dit ut. Vilket vi såklart var glada för! Det var inte riktigt lika fint som på Skagsudde men nästan! Där var vi ett tag, fikade och Zsandor sprang runt med sina leksaker.

image599
Zsandor gillar att vara vid havet!

När vi tröttnat på blåsten gick vi upp i skogen, lekte med leksaker ett tag och bara myste, innan vi återvände till fiskeläget. Där gick vi runt en stund så husse kunde fota, sen satt vi på gräset och solade ett tag innan det var dags att åka hem.
Det första Zsandor gjorde när vi kom hem var att lägga sig på uteplatsen och sola, vi hade ju "bara" varit borta i 4½ timme denna dag (varav 1½ bilfärd) så han hade lite krafter kvar. Men efter att ha suttit där ute och myst med matte nån timme gick han in och slocknade på sängen, han märkte knappt att en granne kom och hälsade på matte på uteplatsen.

Idag blev ännu en hård dag eller i alla fall kväll för stackars Zsandor. Vi gick längs Selångersån mot Bergsåker, nästan på en gång hörde vi glassbilen från Granlo-hållet så jag fick verkligen tjata på Zsandor att följa med i början. När vi kom bort där stigen börjar blev det bättre, han glömde bort glassbilen och vi kunde gå normalt. Tränade lite på hundmöten när vi fick en chans. När vi kommit bort till Selångersfjärden och gick i den fina skogen där träffade vi en kvinna med whippet/vinthund (kan ej skillnad) som jag pratade lite med. Zsandor var jätteduktig, stod bara och tittade. Hennes hund, som var en hane, gjorde ett ryck med kopplet och hamnade nästan i rumpan på Zsandor men han brydde sig inte! Jag var snabb och klickade och kvinnan var snabb att dra bort hunden så det blev som en bra träningssituation, Zsandor reste inte ens ragg.
En stund senare träffade vi en man med flattetik mitt i den lilla skogen vid ån, det var en perfekt lek-situation, Zsandor ska i regel inte hälsa på främmande hundar eftersom han tycker det är jobbigt och oftast inte är så intresserad just av att hälsa utan mest att hävda sig av osäkerhet, men här kunde det inte bli bättre. En ganska gammal men lekfull tik som var helt trygg i sig själv och Zsandor visade genast intresse, samt gjorde lekinviter själv, han reste inte ragg alls som han gör om det är det minsta jobbigt. Så vi släppte hundarna och lät dem leka lite, tyvärr var det mest Zsandor som lekte och fick fnatt, men kul var det! Känns så bra att han fick flera positiva hunderfarenheter på samma dag!
Vi gick ut på udden där ån slingrar sig, lekte lite i sanden och sedan i vattnet, sen gick vi hemåt igen. På hemvägen hade vi glassbilen med oss igen, tyvärr hamnade den alldeles nära på andra sidan ån och spelade sin hemska melodi. Men det gick rätt bra ändå, Zsandor fick gå bakom mig på hemvägen medan han var rädd och då lugnar han ner sig. Och jag spelade in melodin på mobilen så nu ska jag träna! Vi var hemma efter tre timmar och då gick Zsandor direkt och la sig på mattan, han måste vara helt slut mentalt efter den här pärsen!

image600
Matte och Zsandor tränar, tyvärr hade vi bara flexi med oss men det gick bra ändå

(från förra helgen)



Kommentarer
Postat av: Malin B

Jag får "pirr i magen" av den där skrevan trots att jag sitter på skrivbordsstolen! ;)
Spela Hemglassmelodin och bjud Zsandor på glass så kommer han nog att gilla denna melodi. Äh! Skojar bara. Lycka till - förstås!!!

2008-05-27 @ 09:45:15
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: Tessan

Underbar helg låter det som!! Så det VAR inte där Ronja spelades in.. ajdå.. då har jag spritt lögner vidare.. det ska inte upprepas!

2008-05-27 @ 10:09:00
URL: http://danstanten.blogg.se/pepsismatte

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0