Nya ställen

Jag hade lovat Zsandor att lördagen skulle bli en rolig dag för honom eftersom fredagen blev en tråkdag (skoldag). Hade dock ingen lust att gå i skogen idag av någon anledning så vi gick neråt sjön istället. Strålande sol och varmt var det, såna dagar är härliga att bara gå runt i området och heja på folk man möter, fast det var inte så många ute konstigt nog.



Finaste vovven


Vi gick ut på golfbanan eftersom det verkar ha stängt för säsongen nu, gick längs de fina grusvägarna där och så längst bort där det växer massa högt gräs, där fick Zsandor springa lös och vi lekte med leksaker, satt i solen och njöt och fikade lite.


Några fina bilder på en lycklig hund:




Vi blev bara ute i 2½ timme för sen vaknade Kristofer som jobbat natt och då gick vi hem för vi skulle iväg på upptäcksfärd. Jag körde förbi en skylt med sevärdhet "Kvarn" i början på veckan borta vid Forsån, och den skulle vi nu utforska.

Vi åkte dit och det var verkligen ett smultronställe! Kvarnen ligger fint vid en bäck/å (förstås), och det är öppet och fint runtomkring, med en fin utsikt över fjärden och inte minst stod det några spöklika hus i närheten som jag givetvis fotade!

Medan Kristofer experimenterade med sin kamera gick jag och Zsandor runt och kikade lite, när Zsandor började få tråkigt så hittade han en liten sandstrand där han satte igång att gräva. Och fortsatte, Och fortsatte... Pinschrar är verkligen riktiga grävmaskiner och Zsandor gör verkligen skäl för sitt namn för han älskar sand! Efter en stund började han med ett naturvetenskapligt experiment som han lärde sig i våras i Härnösand: han gräver och så kommer det upp vatten, då blir han jätteförvånad! Står och tittar med nosen nere i hålet och rynkad panna... fruktansvärt kul att se!



Vi var hemma igen vid när det började skymma ute, det blev en riktig heldag för Zsandor idag, precis som jag lovat honom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0