Ny bil för Zsandor och matte

I helgen har vi varit hemma hos mattes föräldrar främst eftersom matte skulle köpa ny bil. Zsandor bryr sig nog inte så mycket om sånt, men nu har "vi" en ny bil, en Skoda Octavia som är tio år yngre än gamla VW Jettan så förhoppningsvis slipper vi bilproblem ett bra tag nu!
Matte har fixat mycket med gamla bilen i helgen men vi har även hunnit med att vara i skogen en del såklart. Igår firade vi mattes mamma så mattes syskon + syskonbarn var där så Zsandor fick vara i sovrummet. Men han passade på att smita ut en gång och då sprang han rakt fram till lilla Kristian (1½ år) och överöste stackarn med pussar innan matte han stoppa honom. Zsandor älskar ju att pussa på småbarn men småbarnen älskar inte alltid att bli överösta med hårdhänta pinscher-pussar...
Idag låg vovvarna mest på tomten och solade medan matte städade gamla bilen, men 1½ timme i skogen hann vi också. Zsandor fick sin första fästing nu i helgen, äckligt. Nu är det dags att börja fundera på fästingmedel till honom, för snart kommer nog fästingarna upp hit till södra Dalarna också. Tur i alla fall att han är korthårig så man märker fästingarna direkt.
Idag var Zsandor så himla duktig förresten, mamma och pappa har fått nya grannar och de har två hundar, en liten tik och en stor schäferhane. Jag brukar inte låta Zsandor springa runt själv på tomten eftersom staketet på några ställen är för lågt så han kan ta sig igenom. Men idag sprang han runt lite eftersom vi var ute allihopa och vi skulle just gå in då han fick syn på dessa hundar på andra sidan staketet. Han stannade några dm bort men schäferhanen gick ända fram och klättrade även upp och hängde sig över staketet. Jag blev helt kall - trodde att det skulle bli bråk genom staketet, att Zsandor skulle kasta sig fram och börja bråka (det är ju hans barndomshem och alltså ett starkt revir för honom). Men han stod bara stilla med lite rest ragg och nosade, gick inte ens ända fram. Just som han började morra lite litegrann så kastade jag en godis på honom, han tog den och sen vände han sig mot mig för att få mer godis! Jag kunde aldrig tänka mig att han skulle vara så lyhörd! En stor främmande hanhund "på hans revir" och han vänder sig mot sin matte!!! :-) Han är så himla duktig! Sen tog schäferns matte bort de hundarna från staketet och Zsandor släppte det direkt!




Kommentarer
Postat av: Jessica & Desti

Vad roligt med ny bil! Så skönt att slippa tänka på bilproblem, vet hur det är med råge... ;)



Duktiga Zsandor också! Inte illa att inte bry sig om en inkräktare som hänger över staketet!! :-)

2009-04-20 @ 10:27:30
URL: http://vovve.info/jezzi/
Postat av: Nilla

Åh, kul med ny bil. Hoppas du kommer trivas med "nykolingen".



Söt Zsandor som gillar att pussa på barn, och så duktigt som valde matte över inkräktarna.

2009-04-20 @ 12:22:46
URL: http://http:/nillasblogg.wordpress.com/
Postat av: Tessan (Alvas mamma)

Grattis till bilen! Själv har jag nu en 1993 års modell VW Vento.... med tillhörande problem och kostnader...

2009-04-30 @ 19:27:41
URL: http://danstanten.blogg.se/alva

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0