Nytt foder

Har blivit lite trist nu ett par dagar för Zsandor. Igår när matte kom hem var hon så trött att hon bara rastade Zsandor och sen somnade en stund på soffan. Det visade sig att matte skulle bli sjuk, så idag har matte varit hemma. Visserligen slipper Zsandor då vara ensam men hur kul är det egentligen med en sjuk matte? Vi har åkt bil lite eftersom matte var tvungen att åka på ärenden trots sjukdom, men annars har det varit helt dött. Ute har det nu börjat regna, det är nog bra för det har varit sol i typ en vecka så lite regn är nog bra för gräset som börjar komma.
Idag har vi bytt foder, Klass färskfoder som vi haft nu i massa år säljs nämligen inte här, då får man åka till Borlänge 4 mil bort och det är ju lite jobbigt. Så såg matte att de säljer Bravo färskfoder här i byn så vi ska testa det nu, det är visst enklare att hantera än Klass, eftersom det är som infrysta hamburgare som man bara tar fram en och en eller hur många man behöver. Klass är ju i korvar med plast runt och det är rätt bökigt, man måste klippa upp plasten och så luktar det hemskt (för en människonäsa). Med Klass äter Zsandor en korv om dagen, med Bravo ska han visst ha tre "hamburgare" om dagen så det blir ju perfekt med en till frukost, en till lunch och en till middag! Dessutom luktar de inte alls lika mycket. Jag hoppas bara Zsandor ska vara nöjd ändå och att det funkar bra för magen. Nu til lunch fick han en blandning (man måste ju föra in den nya maten lite i taget) och då blev jag riktigt orolig först för han stoppade ner nosen i maten som vanligt, tog en tugga - och spottade ut! Zsandor som äter ALLT spottade ut när han fick Bravo fodret i munnen! Sen nosade han liksom förvånat på det, innan han bestämde sig för att det gick att äta och så slank det ner. Puh! Kan väl inte tänka mig att mitt matvrak till hund ska tacka nej till ett annat smaskigt färskfoder, men han blev kanske förvånad när han plötsligt fick en främmande smak i munnen, eftersom det nog luktade mest Klass...

På fredag, långfredagen, fyller Zsandor sju år! Matte har köpt en present åt honom, tyvärr såg han den genom bilfönstret och kunde inte alls förstå varför han inte fick den på en gång... men han blir nog glad ändå på fredag när han ska få den. Och imorgon väntar en annan överraskning, nämligen att husse kommer hit och stannar över påsk!

Kommentarer
Postat av: Nilla

GLAD PÅSK, hoppas ni får en fin helg.



Doris och jag önskar Zsandor grattis på födelsedagen i förskott.

2009-04-09 @ 14:46:32
URL: http://http:/nillasblogg.wordpress.com/
Postat av: Jessica & Desti

Ja tyvärr smälls det en hel del här på påsken, usch och fy! Får hoppas Desti slipper smällarna hemma hos mamsen iaf! :)



Stort grattis till Zsandor på 7-års dagen! (lite i förskott) Desti skickar en blöt pinscherpuss :)

2009-04-09 @ 16:08:52
URL: http://vovve.info/jezzi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0