Fårkompisar

I torsdags var det som vanligt strålande sol ute och vi gick en sväng på förmiddagen. My var trött från gårdagens äventyr så det blev en lite lugnare tur (i alla fall för henne). När vi kom till fårhagen gick vi in, givetvis med koppel på Zsandor och blev strax omringade av fåren som var väldigt intresserade av Zsandor, han visade dock inte dem något större intresse förrän en stor tacka kom ända fram och började nosa på honom, då blev han jätteglad och nosade intresserat tillbaka. My höll sig i bakgrunden, fåren är nog alldeles för stora för henne... Sedan gick vi vidare en sväng i skogen, Zsandor fick syn på en hare som han satte iväg efter och vi träffade även en älg på hemvägen. På eftermiddagen var vi ute i på tomten några timmar innan matte åkte ut till Ekerö för att rida basjkirhästar med sin syster, vovvarna verkade nöjda med att få vila.


Nyfikna får som närmar sig...


Här är Zsandors nya kompis, han är inte speciellt intresserad först...


... men när hon blir närgången tycker han det är mysigt!


Fina voffsingar i den underbart vackra naturen...


Mysan njuter av livet


Igår började vi dagen med en lång promenad runt omkring Fresta. Vi gick upp på Edoberget (i folkmun kallat Döskallebacken), genom skogen bort till Sandaspåret och runt (har inte varit där sedan Zsandor var valp och vi hade valpkurs där och jag förstår varför, usch vilket tråkigt ställe!), sen förbi Brukshundklubben och ut på Sanda Ängar som numer är ett fult bostadsområde men på den tid vi bodde här var det en fin skog med underbara ängar och en massa gamla vikingagravar (där de funnit massor av fornfynd). Efter ett tag vände vi och gick hemåt, en sväng förbi Mulleängen och sen var vi hemma, det blev två timmar i den härliga solen. Jag hade planerat att äta lunch och sen gå en sväng till på eftermiddagen, men vädret försämrades och jag kände mig jättetrött. Sov en stund bredvid Zsandor men var ännu tröttare när jag vaknade och kände mig inte helt kry. Hur som helst så stack vi iväg en liten sväng till skogen innan middagen, tog bilen ut till Ekeby och gick ca 45 min så att Zsandor skulle få springa lös eftersom han gått kopplad hela dagen. Sen efter middagen åkte matte och föräldrarna och såg Harry Potter och halvblodsprinsen!

Idag är vädret fortfarande småtrist, grått och mulet men uppehöll i alla fall. Vi ska ut ett par timmar nu, matte känner sig fortfarande lite seg men bättre än igår i alla fall. Sen ska matte till en kompis ikväll så dår får vovvarna vara hemma med mamma och pappa.

Kommentarer
Postat av: Suvi

Så gulligt att fåren var intresserade av en hund! :)

2009-08-23 @ 12:44:18
URL: http://suvi.se
Postat av: Tessan (Alvas mamma)

Åh vad duktig han var med fåren!!!!!!!!!!

2009-08-23 @ 14:43:05
URL: http://danstanten.blogg.se/alva

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0