Semester!

Nu har matte sesemester igen! Visserligen bara en vecka denna gång, men det är ändå jätteskönt! Vi befinner oss hemma i Fresta just nu, och ska vara här hela veckan. Planeringen är såklart att hinna med massor av långa skogturer men matte ska även hinna med en del icke-hundaktiviteter, såsom att umgås med vänner och familj, shoppa lite, rida islandshäst och annat kul.

I fredags på kvällen åkte vi till skogen vid Kärrgruvan, gick ut till Djuptjärnen där vi var ett tag, åt mackor och myste. När solen gått ner bakom träden var det dags att gå hemåt igen, sista biten var det nästan helt mörkt, tur att vi gick på en gammal grusväg annars hade vi nog gått vilse. Ett par älgar tror jag Zsandor mötte i skogen på väg tillbaka till bilen, jag såg inget men hörde de tunga stegen och det lät som de stod och åt på tallarna.


Zsandor var väldigt intresserad av roddbåten, han som avskyr att åka båt, måste luktat gott från den

På lördagmorgonen åkte vi hem till Fresta, väl framme tog mamma, pappa och Mysan med sig Zsandor på en skogspromenad, matte och lillebror Peter skulle nämligen ut med storesyster Marie och hennes familj i deras segelbåt. Seglingen var jättehärlig och spännande med en del missöden och mycket blåst av och till. Efter seglingen gick matte och Peter ut med vovvarna en sväng, sen bar det iväg igen för grillning hos Marie & co. Lite tråkig dag för vovvarna, men så blir det ibland när matten måste hinna med människosaker!

På söndagen gick vi en promenad med Marie, Rickard och Kristian på Järvafältet i närheten av där de bor. Två timmar var vi ute i det fina men blåsiga vädret. På eftermiddagen var det återigen människosaker som stod på schemat, matte och lillebror åkte till stan där vi mötte föräldrarna, åt mongolisk bbq och sen gick matte och Peter till Vitabergsparken där Rickard Wolff uppträdde. :-)


I en kohage på Järvafältet


Hela gänget utom jag och My


Kossorna är intresserade av Zsandor...


Här har han just fått en stor ko-puss, därav den vettskrämda blicken, inte så svårt att förstå kanske...

Idag hade matte äntligen mer tid för vovvarna. Vi gick upp till Frestaskogen och gick runt där på de efterlängtade ängarna, i skogen, kikade på lite fornminnen, busade och hade hur kul som helst. För My var det dock lite svårt att ta sig fram ibland på ängarna eftersom gräset ofta är mycket mycket högre än hon är... hon är ju så liten att hon försvinner bara det är ett par dm högt. Vi fick stanna och vila ofta eftersom hon blev så ansträngd och det var varmt. När vi kommit bort till min favoritglänta med den gamla stenmuren så vilade vi ett tag, jag och Zsandor lade oss ner i gräset och jag somnade några minuter. Sen begav vi oss hemåt igen genom skogen, över 4 timmar blev det och trötta var vi efteråt. På kvällen var det dags för kloklippning av lilla My, efter det gick vi ut på stora gräsmattorna utanför och lekte, men hundarna var inte så pigga utan verkade helst vilja gå in och sova efter den hårda dagen.










Kommentarer
Postat av: Tessan (Alvas mamma)

Vad duktig han var som klarade av att få en ko-puss. Pepsi tycker det är jätteläskigt när korna kommer riktigt nära, men hon skäller inte på dem, försöker bara backa.. och helst in bakom mig :) Och Alva vill klappa dem så hon vill komma så nära som möjligt!!! Ingen lätt ekvation för mig.

2009-08-18 @ 21:23:16
URL: http://danstanten.blogg.se/alva

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0