Hemma i Fresta igen

Kom hem till mamma och pappa igår eftermiddag, efter att ha slagit rekord i kort restid (50 mil på sex timmar). Zsandor var som vanligt jätteglad över att komma hem, inte minst för att det bara är ett tunt snölager här så han kan springa obehindrat i skog och mark!

Efter frukost idag gick jag och vovvarna ut en kortare promis på ½ timme över gärdena så de fick springa av sig lite, jag behöver väl knappast tala om att jag helst skulle velat vara ute flera timmar till, det var så skönt ute!



My är på gång att börja löpa så hon och Zsandor är ovanligt förtjusta i varandra. De brukar inte leka mycket vanligtvis, eftersom My inte är så intresserad av sånt, men när det är löp på gång så leker de för fullt. Brottas till och med, vilket de aldrig gör annars. Det är så kul att se, för båda lägger sig till med så lustiga uttryck: bak med öronen, upp med mungiporna och drar ihop kroppen så de halvsitter ner, och sen skuttar de runt varandra med små ryckiga rörelser och själva brottningen går nästan inte alls, pga storleksskillnaden. När Zsandor lägger tassarna på My hoppar hon undan för han är så stor och när hon ska brottas på honom så står hon liksom och kramar hans ben och vet inte riktigt hur hon ska göra. :-)

På eftermiddagen gick vi en tur i skogen på ca 1½ timme. Det började mörkna när vi gick och efter ett tag var det svårt att se, vi gick i skogen så hundarna kunde springa och hade det inte varit för snötäcket så hade jag inte sett nånting. På väg hemåt träffade vi en tjej som tappat sin flatte som sprungit efter ett rådjur och sedan inte kommit tillbaka. Så jag och vovvarna tog en extrasväng i skogen på motionsslingan för att se om hunden dök upp, men det gjorde den inte. Det var så mörkt att jag skulle nog inte ens märkt om den stod vid sidan av stigen och tittade på oss (men hundarna skulle förstås märkt det). Vi träffade också på ett gäng rådjur men både "mina" vovvar var så duktiga, de tittade bara på dem och gick sedan vidare, Zsandor gjorde inte en min av att springa efter! :-)

Imorgon har jag inget inplanerat annat än en lååång skogstur, så jag hoppas på sol och varmt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0